Pestele Platy este plin de calitati. Usurinta sa de intretinere il face unul dintre cei mai populari pesti. Culorile, formele si caracterul sau bun lumineaza viata acvariului. Reproducerea sa se poate face intr-o clipita. Cu toate acestea, dezvoltarea necesita implementarea celui mai bun mediu posibil.

  • Acvariu: parametri

Platy are nevoie de spatiu pentru bunastarea sa. In primul rand, pentru ca este un peste care polueaza – lacomia sa genereaza intr-adevar o multime de deseuri organice. De asemenea, foarte prolific, Platy se reproduce rapid si poate provoca rapid suprapopularea.

Pentru inceput, este necesar un volum minim de 80 de litri pentru a gazdui 5 pesti (ar fi de preferat mai multi insotitori). De la 100 de litri, se pot colecta in jur de 10 pesti. Deoarece pestele Platy ocupa partea superioara a rezervorului, se prefera o forma dreptunghiulara cu o lungime minima de 80 cm, pentru a creste suprafata de inot.

  • Colegii de acvariu

Dotat cu un temperament sociabil, Platy nu prezinta niciun semn de agresiune fata de congeneri. Poate fi intretinut cu specii de dimensiuni echivalente sau mai mici care accepta aceleasi conditii de apa ca si el. Coabitarea cu melci sau creveti nu prezinta nicio contraindicatie.

Avand in vedere vioiciunea sa, se recomanda evitarea pestilor prea lenti care ar putea suferi din cauza concurentei alimentare. Pe de alta parte, trebuie interzise exemplarele cu tendinta de a musca aripioarele, precum si speciile mult mai mari care ar putea sa-l alunge.

  • Conditiile apei

Se adapteaza foarte bine intr-o apa dulce si prezinta o cerere redusa de duritate. Se asteapta un pH cuprins intre 6,5 si 7,5 (aceste valori corespund majoritatii apei de la robinet) si un GH> 10. La fel ca pentru toti pestii, se recomanda mentinerea unui nivel relativ scazut de nitrati si interzicerea completa a nitritilor in special pentru aceasta specie cu caracter poluant.

Ciclul azotului trebuie monitorizat. In cele din urma, daca pestele Platy poate evolua la o temperatura cuprinsa intre 18 si 28 °, ideal este sa se mentina apa intre 24 ° si 26 °.