Odata cu venirea temperaturilor scazute, racelile si alte infectii respiratorii isi vor face si ele simtita prezenta. Desi exista medicamente disponibile pentru calmarea simptomelor, remediile naturale pot ajuta, de asemenea.

In fiecare an corpul este expus la multi virusi ai frigului. Dar el nu reuseste intotdeauna sa ii elimine, asa apare raceala. Nas infundat, dureri in gat, tuse, cefalee, etc. In general, simptomele persista cateva zile. Deoarece raceala obisnuita este de origine virala, nu exista un tratament real pentru boala.

Pe de alta parte, anumite medicamente pot reduce inconvenientele si le pot reduce intensitatea, precum si durata. Exista insa si solutii mai naturale capabile sa usureze simptomele, renumitele remedii naturale ale bunicii.

  • Lamaia

Lamaia, un citric bogat in vitamina C, contine si minerale precum magneziu, potasiu si fosfor. Acestea sunt toate elemente care ajuta la intarirea sistemului imunitar. Lamaia are si proprietati antiinfectioase si antiseptice.

Pentru a beneficia de acestea: se stoarce o jumatate de lamaie si se toarna sucul intr-un pahar cu apa calda sau fierbinte. Acesta se bea cel putin o data pe zi, de preferinta dimineata pe stomacul gol.

  • Mierea

Inca din antichitate, mierea a fost renumita pentru beneficiile sale si mai ales pentru proprietatile sale antibacteriene. Limiteaza astfel raspandirea bacteriilor, dar are si puterea de a stimula sistemul imunitar. Recunoscuta pentru beneficiile sale de vindecare, aceasta are si un efect calmant asupra durerilor de gat.

De utilizat: se dilueaza o lingura de miere intr-un pahar cu apa calda sau fierbinte. Poate fi combinata cu suc de lamaie pentru o eficienta si mai mare.

Cimbrul

Cimbrul este o planta aromatica recunoscuta pentru tot ce tine de imunitate si mai ales de infectii respiratorii. Actioneaza ca un dezinfectant asupra organismului si este si antibiotic si antiseptic. De asemenea, stimuleaza sistemul imunitar.

Utilizare: Se foloseste un plic sau direct o lingurita de cimbru. Se lasa sa se infuzeze 10 minute intr-o cana cu apa fierbinte. Se bea cat timp este cald. Lamaia si mierea pot fi combinate cu infuzia de cimbru, pentru a-i creste eficacitatea (si potential pentru a-i imbunatati gustul).