Chiar si cei mai constiinciosi pacienti care isi ingrijesc zilnic dintii cu pasta de dinti, apa de gura, ata dentara si folosesc cea mai avansata periuta electrica trebuie sa se prezinte intr-o clinica stomatologica din sector 4 pentru igienizare profesionala cel putin de doua ori pe an.

La domiciliu, pacientii nu vor putea sa curete prin periaj si ata dentara tartrul intarit sub linia gingiei, cauzator de parodontoza. De asemenea, cand vine vorba de sanatatea dintilor, pacientii nu trebuie sa faca niciun fel de compromisuri si economii, deoarece pe termen lung, efectele pot fi devastatoare.

Beneficiile igienizarii dentare efectuate in clinica stomatologica din sector 4

Igienizarea dentara in cadrul clinicii ImplantologieSector4.ro efectuata in mod regulat are numeroase beneficii. In primul rand, igienizarea ajuta pacientii sa scape de petele de pe dinti si sa aiba un zambet mai frumos, dar si sa previna bolile parodontale care duc la pierderea dintilor.

Totodata, o sedinta de igienizare dentara se poate dovedi extrem de eficienta pentru ca astfel dentistul poate detecta primele semne ale cancerului oral, daca acestea exista, afectiune care poate fi tratata cu succes daca este descoperita in fazele incipiente.

In alta ordine de idei, igienizarea profesionala efectuata intr-un cabinet profesionist poate preveni necesitatea unei extractii dentare in sector 4. Extractia dentara este necesara mai ales atunci cand dintele nu este ingrijit, atunci cand pacientul nu se prezinta la medicul specialist pentru a trata caria din stadii incipiente sau cand nu acorda suficenta atentie primelor semne ale aparitiei gingivitei sau parodontozei.

Extractii dentare in sector 4 | Clinica stomatologica din sector 4 | ImplantologieSector4.ro

Clinica stomatologica din sector 4

 

Ce se intampla in timpul sedintelor de igienizare dentara?

In timpul unei sedinte de igienizare dentara, medicul specialist verifica sanatatea orala a pacientilor, detecteaza posibilele carii, placa bacteriana, tartru si semnele bolilor parodontale, verificand atent si gatul, limba si fata, pentru a se asigura ca nu exista semne ale aparitiei cancerului oral.

Ulterior, medicul specailist va efectua detartrajul si va inlatura depunerile de tartru si placa bacteriana de pe dinti si gingii folosind tehnica airflow. La finalul sedintei de igienizare, pacientul va beneficia si de un periaj profesional, cu o substanta abraziva.