Cine a incercat pana acum tratamentul de indreptare cu keratina? Rezultatele sunt cu adevarat impresionante, mai ales pentru persoanele cu par dificil de aranjat, nu? JoyaSalon.ro, un Coafor din 1 Mai sustine faptul ca la fel ca orice tratament, prezinta riscuri pentru par, precum si pentru sanatate, care trebuie cunoscute inainte de a face acest pas.

Tratamentul de indreptare cu keratina poate deteriora parul?

Desi tratamentele cu keratina sunt eficiente in indreptarea parului, ele provoaca daune si rupturi. Parul pare neted dupa tratamentul initial, dar este necesara intretinerea chimica pentru a mentine textura neteda si matasoasa. Formaldehida, cunoscuta si sub numele de formalina, a fost de fapt legata de caderea parului, ranind parul pe termen lung. Acesta este motivul pentru care specialistii recomanda o indreptare cu keratina fara formalina, pentru a evita toate problemele care ar putea fi legate de aceasta substanta chimica.

Instrumentele incalzite folosite pentru aplicarea tratamentelor de par cu keratina pot deteriora si parul. Placile de indreptat parul pot depasi 450 de grade si fiecare expunere la caldura reactiveaza substantele chimice toxice din par. Utilizarea repetata a indreptarii braziliene accelereaza si caderea parului si albirea sa.

Indreptare cu keratina | coafor din 1 Mai | JoyaSalon.ro

indreptare cu keratina

Sampoanele, balsamurile si tratamentele speciale fara clorura de sodiu si sulfat fac ca parul tratat chimic sa fie mult mai usor de intretinut. Si daca se va omite vreodata acest pas de ingrijire dupa indreptare, parul poate deveni mai uscat, fragil, cadea mai repede si intr-o stare nu tocmai buna. Investitiile in indreptarea braziliana (keratina) se ridica, asadar, la o investitie pe termen lung si nu numai in timpul aplicarii keratinei pe par.

Principala problema de sanatate si ingrijorarea cu tratamentele cu keratina braziliana este ca multe (daca nu toate) contin formaldehida si/sau ingrediente care produc formaldehida. Potrivit Centrelor pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, chiar si mirosul de formaldehida poate provoca dureri in gat, tuse, ochi aposi si sangerari nazale. Pe langa problemele legate de cancer, expunerea cronica la formaldehida poate provoca si afectarea sistemului nervos sau reactii alergice.