Alegerea parfumului potrivit

Parfumurile sunt mirosuri pe care barbatii si femeile le poarta pentru a-si spori frumusetea sau chiar pentru a atrage un potential partener. Ele pot ridica starea de spirit, revoca amintiri placute sau pur si simplu, pot ajuta persoana sa miroase cu adevarat bine. Exista mii de parfumuri diferite disponibile pe piata de astazi. De fapt, parfumeria a devenit o afacere de miliarde de dolari pe an. Datorita noului marketing, marcilor noi si liniilor designerilor, fiecare peroana poate alege ce parfum sa foloseasca in functie de propriile preferinte.

De unde stiu oamenii care este cel mai potrivit parfum pentru ei? Exista mai multe modalitati diferite de a decide in alegerea parfumului care sa se potriveasca perfect stilului si personalitatii unice a fiecaruia.

Fiecare parfum este compus din noute diferite care determina mirosul general. Aceste note constau in trei straturi diferite, numite note de baza, de varf si de mijloc, si toate lucreaza in sinergie pentru a crea un miros specific. Unele parfumuri, de exemplu cele florale, contin diferite note de miros ca trandafirul sau muscata, altele contin arome citrice sau fructate. Parfumurile exotice contin note picante, cum ar fi anasonul sau scortisoara.

Aromele parfumurilor pentru barbati au diverse note. Moscul are o nota mai grea, mai masculina, in timp ce altele, cum ar fi pinul, au note mai blande. Este intotdeauna o idee buna sa stabiliti ce tipuri de parfum preferati si apoi sa vedeti notele de baza pe care le contin inainte de a lua o decizie de cumparare.

Parfumurile vin in mai multe niveluri de concentrare. Pe masura ce concentratia devine mai mare, pretul devine, de obicei, mai ridicat. In mod obisnuit, parfumurile cu o concentratie ridicata au un miros mai puternic si dureaza mai mult. Ele pot fi mai scumpe, insa pretul merita. Produsul cu cea mai mare concentratie de miros este numit parfum si poate dura o zi intreaga. Urmatorul nivel este apa de parfum si dureaza in jur de sase ore dupa aplicare. Cel de-a treilea nivel este denumit apa de toaleta si este accesibil ca pret. Pentru o durabilitate mare va fi nevoie de mai mult de o aplicatie pe zi. A patra si cea mai mica concentratie de parfum este apa de colonie, care dureaza aproximativ doua ore.