Prea des uitata de turisti, Slovenia este o tara dinamica situata la marginea Balcanilor si a Marii Adriatice. Provenind din fosta Iugoslavie, aceasta mica tara alpina concentreaza o diversitate istorica in care se intrepatrund multe culturi, cum ar fi cultura slava, germanica, romantica si maghiara.

Cu varfurile sale alpine, padurile neatinse, multe pesteri captivante, apusurile de pe coasta Adriaticii si lacurile glaciare magice, Slovenia isi pastreaza reputatia de inima verde si insorita a Europei.

  • Ljubljana

Ljubljana, care inseamna „Iubit” in slovena, este unul dintre cele mai verzi si mai placute orase din Europa. Capitala slovena a fost aleasa, de asemenea, „Capitala europeana verde” in 2016.

Influentele multiple din trecut marcheaza cartierele si cladirile orasului: stilul medieval este omniprezent in orasul vechi, in timp ce farmecul baroc se simte in piata Mestni Trg, care gazduieste Primaria.

  • Lacul Bled

Considerat unul dintre bijuteriile Europei, lacul glaciar din Bled este cu siguranta cel mai faimos loc din Slovenia. Muntii maiestuosi si insula din inima lacului se combina minunat pentru a oferi un mic colt de liniste izolat de agitatia urbana.

Castelul Bled – amplasat pe o stanca de peste 100 de metri inaltime – pentru a avea o panorama uluitoare asupra Alpilor Iulieni, a lacului de culoare smarald si a bisericii baroce Sainte-Marie, care se afla in mijlocul insulei. Traseul, lung de sase kilometri, care inconjoara lacul, le va face pe plac turistilor cu peisajele romantice si magice.

  • Pesterile Postojna

Doar Slovenia are aproape 7.000 de pesteri. Turistii nu pot pleca din Slovenia fara sa viziteze macar una dintre Pesterile Postojna, cele mai renumite din tara. Vechi de doua milioane de ani cu o lungime de peste 20 de kilometri, aceste cavitati subterane se numara printre cele mai mari pesteri carstice din lume.

O plimbare cu trenul va duce turistii intr-un labirint subteran pentru a admira mai multe ansambluri de stalactite si stalagmite cu forme misterioase. Apoi, o plimbare de 1,7 kilometri sub pamant va permite turistilor sa traiasca experienta unei calatorii captivante intr-un cadru ireal de sculpturi din calcar, construite din picaturi mici de-a lungul a milioane de ani.