Bolile cardiace sunt des intalnite in cazul pacientilor romani, acestea avand chiar si un grad mare de mortalitate. De aceea, este recomandat ca oamenii sa isi tina sanatatea sub control, iar efectuarea unui consult cardiologic, cu ajutorul unor electrocardiografe, este necesar sa fie realizata la o anumita perioada de timp.

Acest dispozitiv medical are rolul de a identifica posibilele afectiuni ale inimi, prin analiza denumita electrocardiograma sau EKG. De asemenea, aceasta poate descoperi si alte posibile afectiuni, cum ar fi dezechilibre electrolitice si tiroidiene, ori chiar boli pulmonare.

Cum functioneaza electrocardiografele?

Cu ajutorul unor electrozi, care pot fi sub forma de ventuza sau tip cleste, electrocardiograful monitorizeaza si inregistreaza activitatea inimii, prin masurarea tensiunii din electrozi, pe care fie o inregistreaza intr-un computer, fie o tipareste pe o hartie speciala.

In functie de cat de performanta este aparatura medicala, aceasta poate depista chiar si un infarct miocardic sau efectul pe care il au anumite medicamente asupra acestui organ de o importanta fara asemanare, cum este inima.

Cand este recomandata electrocardiograma?

Electrocardiograma este o analiza medicala non-invaziva, care are rolul de a depista afectiunile inimii. Cu ajutorul electrocardiografului, dispozitiv disponibil si pe site-ul TesaMedical.ro, este masurata si inregistrata activitatea inimii, care este analizata si interpretata de medicul cardiolog pentru a identifica starea de sanatate a cordului.

Conform recomandarilor medicale, aceasta analiza ar trebui realizata o data pe an, astfel fiind prevenite dezvoltarea unor afectiuni cardio-vasculare grave. In plus, in momentul in care oamenii prezinta anumite simptome, acestia ar trebui, de asemenea, sa mearga la un consult cardiologic, in urma caruia medicul poate recomanda o astfel de investigatie.

Electrocardiografe | aparatura medicala | TesaMedical.ro

Electrocardiografe

Printre simptomele cele mai alarmante sunt aparitia unor senzatii de ameteala sau chiar de lesin, palpitatii sau senzatia de „nod in gat”, durere sau presiune in piept aparute in urma unui efort, care a durat mai putin de 5 minute si a trecut dupa repaus, ori in cazul in care oamenii se afla deja in evidenta unui medic cardiolog.

Prin urmare, Tesa Medical este magazinul potrivit atat pentru cumpararea de aparatura medicala profesionala, cat si pentru aparatura medicala de uz casnic.