Cei ce doresc sa plece intr-o vacanta mai lunga cu masina trebuie sa isi faca timp sa treaca pe la un service auto, pentru a nu intampina vreo problema pe parcursul calatoriei. Intotdeauna inainte de un drum mai lung, NordGarage.ro recomanda o vizita la service, pentru ca soferii sa fie siguri ca vor calatori in conditii impecabile.

Lista operatiuni service auto

In primul rand, soferii trebuie sa planifice revizia si inspectia tehnica a masinii. Nu este o idee deloc buna daca se pleaca la drum, iar inspectia tehnica nu a fost facuta. Un control tehnic trebuie facut pentru ca masina sa nu fie supusa unor diverse riscuri si sa fie in siguranta.

Un al doilea pas este verificarea starii anvelopelor, dar si a amortizoarelor. Se va evita astfel aparitia riscului asociat cu anvelopele. Trebuie sa se verifice presiunea anvelopelor si, daca este cazul, sa se ajusteze. Bineinteles ca se va tine cont de recomandarile producatorului. Verificarea starii amortizoarelor este si ea la fel de importanta.

Un al treilea pas realizat de specialistii de la service va fi verificarea nivelurilor diferitelor fluide. Nivelul uleiului de frana trebuie sa fie aproape de maxim. In caz contrar, va presupune o defectiune in ceea ce priveste sistemul de franare. Se vor verifica si celelalte niveluri de fluide. Astfel mecanicii vor vedea daca trebuie sau nu schimbate sau completate. Se recomanda ca in fiecare an, soferii sa mearga la service pentru a schimba agentul frigorific sau freonul.

Service auto | Service auto multimarca | NordGarage.ro

service auto multimarca

Urmatorul pas presupune verificarea starii parbrizului si a stergatoarelor. Este foarte important ca parbrizul sa nu prezinte fisuri sau semne de impact. Stergatoarele trebuie isi indeplineasca toate functiile pentru a face fata ploilor.

Ultimul pas, dar nu cel din urma, presupune verificarea semnalizarilor si a farurilor. Daca masina are probleme cu semnalizarea, soferii nu trebuie sa plece la drum cu ea. Acest lucru amplifica riscul la accidente. Service-ul auto multimarca Nord Garage va repara aceasta defectiune intr-un timp scurt. In acest fel, soferii pot pleca linistiti la drum, totul fiind in regula.