Mezoterapia este o metoda moderna in medicina estetica cu multe aplicatii. Este eficienta in imbunatatirea aspectului pielii imbatranite, in probleme de pigmentare si caderea parului. De asemenea, este una dintre cele mai eficiente metode de combatere a celulitei.

Ce este mezoterapia?

Mezoterapia consta in injectarea in piele a unui cocktail din anumite produse (extracte de plante, vitamine etc.) printr-un ac foarte subtire, care asigura o absorbtie mai buna – de aproximativ 400 de ori mai buna decat aplicarea superficiala obisnuita a acelorasi produse sub forma de creme sau seruri.

Care sunt avantajele metodei?

Metoda ofera un efect mult mai puternic si mai bun in tratamentul diferitelor afectiuni ale pielii in comparatie cu procedurile cosmetice standard. Spre deosebire de procedurile mai invazive, nu exista o perioada de recuperare dupa procedura.

La ce varsta este mezoterapia potrivita pentru pacienti?

Mezoterapia este potrivita pentru pacientii de toate varstele – atat femei, cat si barbati. Desigur, se ia intotdeauna in considerare starea individuala a pacientului si problema specifica care necesita tratament.

Raman urme dupa procedura?

Dupa injectare, pot ramane mici urme care dispar insa in cateva ore.

  • Procedura prezinta riscuri?

Procedura este de obicei foarte bine primita de toti pacientii. Este sigura si fara efecte secundare grave. Ca efect secundar, pot fi observate doar hematom, roseata, umflare si reactie alergica, care, daca apar, dispar in cateva zile.

  • Mezoterapia este potrivita pentru intinerirea pielii fetei, decolteului si gatului?

Da, se aplica un cocktail de ingrediente regeneratoare si anti-imbatranire, care este foarte potrivit pentru intinerirea pielii fetei, decolteului, gatului si bratelor.

  • Cate proceduri sunt necesare pentru a avea rezultate vizibile?

Efectul mezoterapiei se observa mai clar atunci cand se acumuleaza mai multe proceduri consecutive (cel putin 4), dar numarul de proceduri depinde in cele din urma de zona tratata si de rezultatul care se doreste a fi obtinut.

  • Mezoterapia poate ajuta la hiperpigmentarea pielii?

Mezoterapia este una dintre terapiile preferate pentru eliminarea hiperpigmentarii, cu efect de foarte lunga durata.

  • Cum poate ajuta mezoterapia in lupta impotriva celulitei?

Este una dintre cele mai populare proceduri non-chirurgicale de indepartare a celulitei. Ingredientele folosite sunt in mare parte din plante. Acestea imbunatatesc microcirculatia si in acest fel, celulita dispare treptat.