Majoritatea persoanelor tinere, dar si mai putin tinere care sunt la inceput de drum in cariera sau care doresc o schimbare completa in acest sens opteaza pentru oportunitatea de a deveni un programator de succes, un job care presupune si o remuneratie pe masura asteptarilor. Din ce in ce mai multe persoane imbratiseaza aceasta cariera bine platita atat la nivel national, cat si la nivel international si invata ca succesul in IT se defineste prin continua performanta.

Ce trebuie sa faca un aspirant la titlul programator de succes pentru a avansa la job

Un prim pas pentru a atinge succesul este acela ca programatorii sa imbine pasiunea cu motivatia si cu ambitia. Numai asa vor reusi sa obtina un rezultat final multumitor din toate punctele de vedere. De asemenea, acesti aspiranti la titlul de programator de succes trebuie sa fie constienti ca nimeni nu se naste cu talentul sau abilitatea de a fi programator, ci aceste abilitati sunt dobandite in timp prin multa munca si multa experienta, prin esecuri si ore petrecute in fata calculatorului.

Desi unii invata limbajul de programare in mod independent, sunt foarte multe persoane care trebuie sa apeleze la ajutor profesionist, sa urmeze cursurile unei facultati in domeniu sau pur si simplu cursuri de specialitate. Specializarea in programare poate incepe ca si urmare a unor cursuri profesionale dedicate.

Se va pune mare accent si pe cunoasterea celor mai cautate limbaje de programare, cum ar fi Java, Javascript, C si C++. Acest proces de invatare trebuie sa fie progresiv si sa vina cu rezultate mult asteptate. Internetul cu toate resursele de informatie posibile reprezinta cel mai bun profesor, insa va fi nevoie ca aspirantii la titlul de programator de succes sa investeasca foarte mult timp in invatare, minim 2 ore pe zi pentru a scrie coduri, indiferent daca este vorba de un proiect personal sau de aprofundarea si fundamentarea cunostintelor transmise in lectiile specializate.

Nu in ultimul rand, a invata limbaje de programare fara a dezvolta un software nu este cel mai bun drum de urmat de catre un programator care aspira la o cariera de succes.