Operatiunea de detartraj este cel mai des efectuata activitate in cabinetele stomatologice. Se realizeaza, de regula, din 6 in 6 luni si este vitala pentru o dantura sanatoasa. Detartrajul consta in indepartarea coloratiilor inestetice, depunerilor de tartru supragingivale sau subgingivale, si are ca scop redarea prospetimii si aspectului placut al cavitatii bucale. Nu este o interventie dureroasa, se realizeaza usor si rapid, fara sa fie nevoie de anestezie.

Avantajele detartrajului

Coloratiile dentare sunt un factor pentru care este necesitat detartrajul, acestea lasand un aspect neplacut dintilor, iar in general depozitele de tartru nu afecteaza doar aspectul estetic al danturii, ci pot initia aparitia cariilor, sau chiar a bolilor parodontale, soldate, de obicei, cu sangerari gingivale. Toate aceste neplaceri sunt prevenite datorita consultatiilor stomatologice, care sunt recomandat sa se faca cat mai des.

Procesul de detartraj se realizeaza cu instrumente speciale si sterile, fie manual, fie cu ultrasunete. In cazul celui din urma, trebuie ignorat mitul provocarii leziunilor la nivelul dintilor in timpul procesului, smaltul fiind neatins in urma acestuia. Tehnologia cu ultrasunete consta in utilizarea unui instrument care prin vibratiile sale, nu face decat sa indeparteze surplusul nedorit al depunerilor de pe dinti, fara sa afecteze in vreun fel smaltul sau sa provoace sensibilitate dentara.

Asadar, in urma unui detartraj, pacientul are parte de servicii de igienizare profesionala, recapatandu-si stralucirea zambetului, fara sa ii fie in vreun fel afectata sanatatea dentara.

In privinta preturilor, se poate spune ca, in general, este cea mai accesibila interventie pe care o poate efectua un medic stomatolog in cabinet. Asadar, oricine poate face un detartraj in sectorul 2, de exemplu, la clinica Elveto Dent, pentru ca pretul este accesibil.

Detartraj in sectorul 2 | Clinica dentara Elveto-Dent | Elveto-Dent.ro

Detartraj in sectorul 2

Clinica dentara Elveto-Dent este una dintre cele mai profesionale locatii, unde o persoana poate beneficia de servicii stomatologice calitative si accesibile, de la interventii mai complexe, precum implantul dentar, la consultatii simple si igienizari totale. Tot aici se asigura servicii de ortodontie, endodontie, parodontologie si multe altele.

In concluzie, detartajul este o interventie usoara si inofensiva, indicata de catre toti medicii profesionisti, serviciu ce poate fi efectuat intr-un timp scurt si care nu afecteaza in vreun fel siguranta sanatatii personale.