Unul din cele mai utile instrumente care ajuta utilizatorii unui computer sau ai unui laptop in cazul in care au probleme ce genereaza erori si mesaje precum Bootmgr is missing, precum restartarea calculatorului in bucla sau aparitia ecranului albastru al mortii este instrumentul Startup Repair. Acesta poate prelungi durata de viata a unui computer si are un rol important.

Ce face si ce nu face Startup Repair

Startup Repair este in sine un instrument foarte bun, care poate restabili fisierele de boot din sistemul de operare, poate detecta ce fisiere lipsesc, care sunt deteriorate si le poate aduce la forma initiala. Startup Repair remediaza problemele care impiedica un computer sa porneasc, insa nu arata care au fost respectivele probleme, ceea ce se va dovedi extrem de frustrant.

In plus, acest program nu detecteaza si nu remediaza probleme hardware si nu ajuta utilizatorii sa scape de virusi. Nici cei care doresc sa recupereze documente sau fisiere private cu Startup Repair nu au prea mari sanse.

Cum se porneste si cum se foloseste Startup Repair?

Accesarea Startup repair nu se face usor, dand click pe un buton, ci trebuie urmati cativa pasi nu foarte dificili de inteles. In primul rand, trebuie deschis acest program in momentul in care computerul afiseaza ecranul de recuperare a erorilor Windows, dar si folosind optiunea Advance Boot Options. Programul mai poate fi accesat si cu ajutorul discului de instalare sau stick-ului folosit in momentul instalarii sistemului de operare.

Prima metoda presupune deschiderea Startup Repair cu ajutorul ecranului de recuperare a erorilor Windows, atat in programul Windows 7, cat si in Windows Vista prin una din cele 2 optiuni: launch startup repair sau start Windows normally. A doua metoda presupune deschiderea Startup Repair folosind optiunea Advance Boot Options, iar ultima presupune deschiderea cu un disc sau stick de instalare. Practic, utilizatorii nu trebuie sa faca nimic in afara sa dea cateva click-uri acolo unde este necesar pentru a putea folosi din nou computerul ca si inainte.