Este dificil de ales intre Los Angeles si New York – 2 dintre cele mai importante orase din Statele Unite si aproape din lume.  Cine nu a auzit de ele? Cele mai indragite seriale, filmele cu cele mai mari incasari, cele mai iconice colturi. Ambele orase pot parea, a priori, coplesitoare si intimidante in acelasi timp.

Insa New York este cel mai usor de vizitat daca se merge pentru prima data, deoarece turistii se pot deplasa mai usor fie cu mijloacele de transport in comun, fie pe jos.  In timp ce in Los Angeles distantele sunt mai mari si poate fi mai convenabil sa inchirieze o masina pentru a explora orasul si imprejurimile.

Orasul cu cel mai bun climat

In general, Los Angeles este cel care are cel mai bun climat pe tot parcursul anului, deoarece temperatura medie vara este de aproximativ 27 ° C in timp ce iarna este de 18 ° C, destul de ridicata daca se compara, de exemplu, cu New York, unde temperaturile in timpul iernii sunt cateva grade sub zero.

Un alt „pro” pe care il are Los Angeles in timpul iernii este ca muntii din statul California sunt inzapeziti permanent, ceea ce inseamna ca turistii au posibilitatea sa schieze la doar cateva ore distanta.

In ceea ce priveste New York-ul, temperaturile pot fi scazute iarna sau prea mari vara, dar exista intotdeauna lucruri de facut iar turistii nu vor avea sanse sa se plictiseasca.

Cele mai incredibile muzee

Los Angeles nu se remarca atat de mult prin muzeele sale, desi incepe sa devina un centru de importanta in ceea ce priveste arta moderna si avangardista. Cu toate acestea, New York are deja multa experienta in acest domeniu, aici turistii putand gasi cele mai variate si interesante muzee.

Cele mai vizitate muzee din New York sunt MoMA (Muzeul de Arte Moderne), MET (Muzeul Metropolitan de Arta), Muzeul American de Istorie Naturala (unde s-au filmat si nenumarate filme) si Guggenheim.

In ceea ce priveste Los Angeles, turistii pot gasi Muzeul de Arta, Centrul Getty, Muzeul Broad si un altul cu un nume curios, precum Muzeul Hollywood.