Numerosi turisti aleg ca destinatie de vacanta Grecia. Stiu insa care este cea mai buna perioada pentru organizarea vacantei? Iata cateva ponturi de care se poate tine cont pentru a se beneficia de o vacanta minunata:

Cel mai bun timp pentru a vizita insulele grecesti

Cel mai bun moment pentru a vizita insulele grecesti pentru drumetii, explorare si vizitarea obiectivelor turistice este din aprilie pana la inceputul lunii noiembrie (desi iulie si august pot fi fierbinti). Insulele grecesti ofera cele mai bune temperaturi de la sfarsitul lunii mai pana la inceputul lunii octombrie pentru inot si vreme pe plaja. Din aprilie pana la inceputul lunii noiembrie timpul este potrivit pentru vizitarea obiectivelor turistice, drumetii si explorare.

Cel mai bun timp pentru a vizita Atena

Atena este mereu o alegere perfecta. Putinii turisti si vremea moderata, fac ca iarna sa fie un moment minunat pentru a vedea adevarata Atena. Vara este fierbinte, dar cerul este intotdeauna albastru, aproape ca nu exista ploaie, iar barurile si restaurantele umplu trotuarele cu mese si scaune.

Cel mai bun timp pentru a vizita Grecia pentru o vreme buna

Cea mai calda vreme din Grecia si din insulele grecesti se inregistreaza intre sfarsitul lunii mai si inceputul lui octombrie, cand este insorit, cald si apa este buna pentru inot. Temperatura apei creste pe parcursul lunilor de vara. Marea va fi rece pentru inot in mai (chiar daca vremea poate fi frumoasa). Apa este mai calda in august si la inceputul lunii septembrie. Inotul la inceputul lunii mai si sfarsitul lunii octombrie este adesea posibil, dar nu poate fi garantat.

Cel mai bun timp pentru economisirea banilor

Hotelurile sunt mult mai ieftine in sezonul rece, decat in lunile de vara. Preturile pentru transport, alimente si bauturi tind sa ramana neschimbate pe tot parcursul anului, astfel incat economiile sa fie reduse in acest sens. Daca turistii vor vreme buna, dar hoteluri ieftine, atunci, sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie, sfarsitul lunii septembrie si inceputul lunii octombrie sunt perioadele potrivite. Nu exista garantii, insa primele trei saptamani ale lunii octombrie pot surprinde vizitatorii cu o vreme foarte buna.

Cel mai bun timp pentru o luna de miere in Grecia

Daca turistii doresc o vacanta pe plaja, atunci lunile iunie-septembrie sunt cele mai bune solutii. Daca vizitatorii sunt mai interesati de liniste, solitudine, vizitarea obiectivelor turistice si de romantism, atunci perioada din aprilie pana la inceputul lunii noiembrie este o alegere minunata.