Carne de porc cu vin si usturoi
Acest preparat reprezinta o masa delicioasa si satisfacatoare ce poate fi pregatita in mai putin de 20 de minute.
Ingrediente:
-
2 linguri de ulei de masline
-
3 linguri de unt
-
Sare si piper negru proaspat macinat
-
4 cotlete de porc T-os osos, cu grosimea de 1 cm
-
16 bucati mici de usturoi, decojite
-
1 ½ cesti de vin rosu
-
1 frunza de dafin
-
½ ceasca de bulion, plus mai mult daca este necesar
-
1 lingura de otet balsamic
-
Fasole verde Lemony, pentru servire, optional
Fasole verde Lemony
-
O mana de fasole verde subtire
-
2 linguri unt
-
Coaja si sucul de la 1 lamaie
-
¼ lingurita sare
-
¼ lingurita de piper negru proaspat macinat
Se incalzeste uleiul impreuna cu 2 linguri de unt intr-o tigaie mare. Se condimenteaza ambele parti ale cotletului de porc si se aseaza in tigaie pana cand devin frumoase si aurii, adica aproximativ 2 minute pe fiecare parte. (Nu este nevoie sa se gateasca complet cotletul in acest moment.) Se scoate cotletul din tigaie si se lasa deoparte.
Se reduce caldura, apoi se arunca in tigaie capatanile de usturoi. Se amesteca in jurul lor si se fierb pana devin maro, timp de cateva minute. Se toarna vinul rosu, apoi se adauga frunza de dafin. Se amesteca si se fierbe, reducandu-se flacara daca este necesar, pana cand sosul este redus si gros.
Se amesteca bulionul (se poate adauga mai mult daca este nevoie de lichid) si se pune si cotletul inapoi in tigaie, aranjat astfel incat sa fie acoperit in sos. Se gateste cotletul in sos pentru cateva minute, apoi se adauga otelul balsamic si se mai lasa tigaia pe foc pana cand coltletul de porc este complet gatit.
Se scoate din nou carnea din tigaie, apoi se mai lasa sosul pe foc sa se mai reduca putin, daca este necesar, pana cand este foarte gros si usturoiul se inmoaie. Se mai adauga si restul de 1 lingura de unt si se condimenteaza totul cu putina sare si piper.
Garnitura se pregateste simplu si rapid. Se curata pastaile de fasole verde, intr-o tigaie se adauga untul si se lasa pe foc pana cand devine maroniu. Se adauga fasolea verde si se lasa timp de 3 pana la 4 minute, astfel incat fasolea sa capete putina culoare. Se adauga coaja de lamaie si sucul, sarea si piperul, apoi se transfera totul intr-un bol cat mai adanc.