Detartrajul dentar reprezinta procedura specializata prin care medicul dentist curata dintii de placa bacteriana, dar si de depuneri de tartru, prin metode neinvazive. Detartrajul nu doare, pacientii nu resimt durere sau senzatii neplacute in urma detartrajului, iar rezultatele sunt vizibile, astfel incat dintii par mai albi, mai sanatosi si mai netezi.

Ce presupune o sedinta de detartraj dentar

Potrivit specialistilor de la clinica dentara din Drumul Taberei, Dentago, o sedinta de detartraj dentar nu impune probleme si se realizeaza foarte simplu, gratie metodelor noi si tehnologiei avansate. Nu este necesara anestezierea pacientului, decat in cazul in care sensibilitatea este foarte mare.

Detartrajul cu ultrasunete este cel mai cunoscut mod de lucru si cel mai putin invaziv. Dupa ce medicul specialist termina detartrajul propriu-zis, va utiliza tehnica air flow care maseaza gingiile si reduce starea de disconfort pana la minim. Dupa air flow urmeaza periajul profesional, cu rolul de a finisa suprafetele. Beneficiile unui detartraj dentar se observa timp de sase luni pentru nefumatori sau de trei-patru luni pentru fumatori.

Beneficiile detartrajului dentar

Medicii care realizeaza detartraj in sector 6, in cadrul Dentago, spun ca primul avantaj al detartrajului dentar este disparitia petelor de pe dinti. Tartrul induce acele pete urate pe dinti si un aspect colorat. Cand este eliminat tartrul, dispar majoritatea petelor de pe dinti, iar zambetul ramane impecabil. Dintii raman mai curati, avand o culoare uniforma.

Al doilea beneficiu al detartrajului dentar consta in scaderea sanselor de a dezvolta afectiuni gingivale. Principala cauza a gingivitei si implicit a parodontozei o reprezinta tartrul si placa bacteriana. Detartrajul elimina in totalitate bacteriile, inclusiv pe cele riscant de aproape de gingii, astfel incat pacientii sa se bucure de gingii puternice si sanatoase.

Al treilea beneficiu al detartrajului este reprezentat de respiratia mai proaspata. Dintii sunt mai curati, iar absenta tartrului inseamna si absenta bacteriilor care, de cele mai multe ori, determina halena.

Cel mai bun detartraj dentar | Detartraj in sector 6 | clinica dentara din Drumul Taberei | Dentago.ro

detartraj in sector 6

Urmatorul beneficiu al detartrajului include micsorarea efectelor secundare ala preparatelor. O data cu detartrajul, dispar si petele care pot parea inofensive. Detartrajul sterge amprentele lasate de cafea, ceai, fumat, coloranti alimentari si sucuri.

Nu in ultimul rand, potrivit specialistilor de la Dentago.ro, un alt motiv pentru care pacientii opteaza pentru detartraj cel putin o data pe an este acela ca nu are efecte secundare si dezavantaje pe termen lung. In schimb, lipsa curatarii dintilor poate duce la aparitia unor afectiuni importante si periculoase, care pot fi cauza pierderii dintilor – asa cum este parodontoza.