Daca esti in cautarea unui echipament de încălzire pentru spațiul locuibil cu siguranță ai auzit deja despre aeroterme. În linii mari, acestea utilizează energie electrică sau gaz, având un principiu de funcționare ce permite propulsarea aerului cald în încăpere.

Aeroterma industrială, soluție eficientă de încălzire pentru spații mari

În prezent, aerotermele sunt utilizate pe scară largă în sectorul industrial, fiind destinate în principal spațiilor profesionale. La fel ca și în cazul altor sisteme de încălzire, vei găsi mai multe modele de aeroterme care asigură încălzirea optimă a unui spațiu închis sau deschis, motiv pentru care în continuare vor fi abordate aspectele pe care ar trebui să le cunoști înainte de a achiziționa o aerotermă pentru încălzirea eficientă a unui spațiu de birouri, a unui restaurant sau inclusiv a locuinței.

Aeroterma electrică – caracteristici principale

Unul dintre cele mai utilizate tipuri de aeroterme în spațiile industriale este reprezentat de aerotermele electrice. Acestea sunt caracterizate de confort și eficiență, având potențialul de a încălzi un spațiu în timp util. Aerotermele electrice funcționează pe bază de energie electrică, după cum sugerează și denumirea lor, fiind utilizate cu precădere pentru încălzirea spațiilor medii sau mici.

O astfel de aerotermă transformă energia electrică în căldură și este o variantă eficientă de încălzire a unui spațiu (inclusiv industrial) în care nu este disponibil gazul. Consumul este de regulă convenabil, dat fiind că spațiul se încălzește rapid.

Aeroterma pe gaz – caracteristici principale

De obicei, aerotermele pe gaz au o putere mai mare. Acesta este și motivul pentru care sunt utilizate cu precădere în spațiile de construcții. Tocmai pentru că are o putere mare, aeroterma pe gaz încălzește rapid spațiul în care este pusă în funcțiune. Această aerotermă poate fi utilizată pentru încălzirea unor spații industriale de suprafețe mari, cum ar fi o hală sau un depozit.

Aerotermele care funcționează pe gaz sunt recomandate în special pentru spațiile deschise, în ideea în care emisiile de noxe sunt eliminate direct în aer. Un avantaj al acestui tip de aeroterme îl constituie nu numai eficiența termică sporită, dar și faptul că gazul este ceva mai accesibil ca preț în comparație cu electricitatea.

Aeroterma pe gaz | aerotermă electrică | Ruris.ro

Aeroterma pe gaz

Ce criterii iei în calcul când alegi aeroterma?

Dacă intenționezi să achiziționezi o aerotermă pentru încălzirea unui spațiu, există câteva aspecte de care să ții cont:

  • metoda de alimentare: pentru încălzirea unui spațiu de dimensiuni mici sau medii, o aerotermă electrică ar putea fi alegerea potrivită, în vreme ce pentru spațiile deschise, aerisite, ai putea să te orientezi către o aerotermă pe gaz;

  • puterea aerotermei: pentru un confort termic sporit, este necesar să alegi aerotema în funcție de putere. Pentru acest lucru, va trebui să evaluezi spațiul pe care dorești să îl încălzești;

  • caracteristici tehnice: acordă atenție inclusiv detaliilor tehnice și funcțiilor aerotermei. Este important ca aceasta să aibă termostat și să permită reglarea puterii, implicit a temperaturii aerului și consumului. Tot pentru un control mai mare asupra consumului, este necesar ca aeroterma să fie dotată cu mai multe trepte de viteză.

Acestea sunt doar câteva lucruri pe care ar trebui să le știe oricine ia în calcul utilizarea unei aeroterme pentru încălzirea unui spațiu, fie că e vorba despre o clădire de birouri sau o hală industrială.