Serviciile de urgente stomatologice sunt unele dintre cele mai solicitate din cabinetele si clinicile de stomatologie, in mare parte pentru ca cei mai multi pacienti asteapta pana in ultimul moment inainte de a merge la medic. Chiar daca pacientii stiu ca finalul este acelasi si se va termina totul pe scaunul dentistului, aleg sa stea pana cand durerea devine insuportabila sau pana cand nu mai pot sa doarma din cauza durerii. Specialistii de la ImplantologieSector4.ro explica de ce este recomandat ca pacientii sa apeleze din timp la ajutorul medicului.

Urgente stomatologice pentru recuperarea starii de bine

Chiar daca este vorba despre probleme cu implanturi dentare sau despre o simpla carie, imediat dupa ce pacientul ajunge la cabinet si spune care este problema urgenta, medicul va gasi cele mai rapide si eficiente solutii pentru a ajuta pacientul sa isi recupereze starea de bine.

Detectarea unor probleme si rezolvarea lor de la bun inceput

Atunci cand pacientul apeleaza la servicii de urgenta, medicul stomatolog va descoperi de unde provine problema si va oferi ajutor de urgenta in acest sens comunicand pacientului cea mai buna metoda de abordare pe termen lung. In momentul controlului, medicul poate sa descopere si alte probleme ale cavitatii bucale. Chiar daca el trebuie sa rezolve urgenta impusa de o carie care a ajuns pana la dentina sau o infectie care trebuie drenara, medicul poate observa spre exemplu ca gingiile se retrag si parodontoza incepe sa isi faca simtita prezenta. Odata descoperit acest aspect, medicul specialist poate sa comunice pacientului si un plan de tratament in sensul acesta.

Urgente stomatologice | Implanturi dentare | ImplantologieSector4.ro

urgente stomatologice

Afectiunea nu are timp sa se extinda

Atunci cand apar primele semne ale unei infectii dentare, asa cum sunt de exemplu mirosul neplacut in cavitatea bucala, durere in zona dintelui afectat, febra, scurgeri purulente din dintele afectat, inflamatii mici ale gingiei sau pulsatii in zona dintelui afectat, pacientul trebuie sa ajunga imediat la medic. De fapt se recomanda apelarea la stomatolog imediat ce apare caria dentara.

Daca se asteapta foarte mult exista riscul de a se forma acele abcese uriase si inflamatii la nivelul fetei extrem de vizibile. In special dintii de sus, au tendinta de a umfla toata partea de fata unde se afla dintele afectat, pentru ca de cele mai multe ori infectia ajunge in sinusuri. Apeland din timp la stomatolog, toate aceste efecte extinse pot fi stopate la timp.