Regimul hiperproteic – sau cum sa slabesti rapid inainte de un eveniment

Cu siguranta, oricine stie ca femeile doresc sa arate suple si sa fie admirate, mai ales inainte de un eveniment important, unde trebuie sa imbrace o rochie, o fusta sau un costum care sa le puna in evidenta calitatile fizice.

Sfatul medicilor nutritionisti pentru femeile sanatoase, dinamice, care doresc sa piarda 3-4 kilograme inainte de o ocazie speciala este sa urmeze regimul hiperproteic. Acest regim nu implica riscuri majore pentru sanatate, insa este recomandat acordul unui medic in prealabil, deoarece alimentele bogate in proteine animale sunt si sarace in calorii, topesc grasimile, insa pastreaza masa musculara si, astfel, obliga organismul la arderi mai intense.

Ce se consuma in timpul regimului hiperproteic?

Regimul hiperproteic dureaza trei saptamani. In prima saptamana trebuie eliminate grasimile, dulciurile, cerealele, legumele uscate, carnea foarte grasa, uleiurile, untul, smantana si fructele, acestea din urma urmand a fi reintroduse in a doua saptamana. In a treia saptamana se asociaza fainoasele. In toata perioada regimului hiperproteic se recomanda consumul a minim 2,5 litri de apa, deoarece proteinele constipa.

In prima saptamana a regimului hiperproteic se poate consuma la mic dejun un ceai sau o cafea neindulcite, un iaurt degresat, un ou fiert sau posat si cateva felii de sunca slaba. Pranzul poate fi compus din salata verde cu ou fiert, carne de vita sau de pui la gratar si un iaurt degresat, in timp ce la cina se poate consuma piept de pui la gratar, creveti, raci, pastai verzi si nelipsitul iaurt degresat.

In cea de-a doua saptamana a regimului hiperproteic micul dejun arata la fel, doar ca se adauga o portocala sau un kiwi, pranzul poate arata la fel, doar ca se adauga capsune, fragi, fructe de padure neindulcite, iar la cina se poate consuma peste rasol, sparanghel, pastai, cu conditia sa nu fie consumate fructe seara.

In cea de-a treia saptamana a regimului hiperproteic, se recomanda consum de proteine, legume, fructe, dar si fainoase in cantitati mai mici. Acest regim de slabit este usor de urmat de catre persoanele intr-adevar motivate sa slabeasca, de persoanele care pot sa spuna NU multor tentatii.