Implant dentar: care sunt principalele avantaje

Din pacate, multi oameni isi pierd din diferite motive unul sau chiar mai multi dinti naturali si sunt nevoiti sa merga la dentist in cautarea unor solutii. Medicii stomatologi declara ca multi dintre pacientii lor se prezinta la cabinet pentru un implant dentar, insa nu toti cunosc foarte bine avantajele acestei solutii, ba chiar, din contra, multi au informatii eronate si temeri nefondate cu privire la implantul dentar. Medicii stomatologi de la dentalprogress.ro indeamna toate persoanele interesate de solutii de reconstructie dentara sa se informeze din surse sigure sau sa ceara parerea avizata a unui dentist.

In continuare sunt prezentate pricipalele beneficii pe care implantul dentar le are si motivele pentru care aceasta solutie este adoptata de un numar din ce in ce mai mare de pacienti.

Interventia este nedureroasa

Teama de dentist afecteaza foarte multi oameni, acestia preferand sa amane tratamentele necesare decat sa mearga la o clinica stomatologica. Pe fondul acestor temeri se creeaza foarte multe mituri, printre care si acela ca implantul dentar este o procedura dureroasa. In realitate, montarea unui implant este total nedureroasa, desfasurandu-se sub anestezie. Dupa procedura poate aparea un mic disconfort, insa pacientul, la recomandarea mediculului stomatolog, isi va administra antiinflamatoare si acel disconfort se va estompa.

Dantura sanatoasa

Dupa aceasta interventie, efectele asupra vorbirii si masticatiei nu vor intarzia sa apara. Implanturile au in structura lor titan, ceea ce inseamna o durata de viata lunga, atata vreme cat pacientul are grija de sanatatea sa orala. In plus, materialele din care dispozitivul este fabricat sunt bio-compatibile, ceea ce inseamna ca vor fi tolerate de organism si nu vor aparea reactii adverse.

Protectie a intregului maxilar

Scopul principal al unui implant este acela de a inlocui un dinte, insa efectele sale vor reprezenta chiar mai mult de atat. Intreaga dantura va avea sustinere, lucru important mai ales pentru dintii limitrofi. Un dinte lipsa duce in timp la migrarea dintilor, avand astfel de suferit atat sanatatea tesutului osos, cat si a gingiei.

Estetica ireprosabila

Dincolo de aspectul functional, un implant dentar reprezinta si o solutie buna din punct de vedere estetic. Oricine isi doreste un zambet frumos, iar lipsa dintilor are consecinte pe termen lung asupra stimei de sine. Cu ajutorul tehnologiei moderne, implanturile au un aspect foarte apropiat de cel al dintilor naturali, fiind cea mai buna solutie de reconstructie dentara.

Implant dentar la cele mai inalte standarde | clinica stomatologica dentalprogress.ro

implant dentar

Nu este necesara sacrificarea dintilor alaturati

In cazul puntilor dentare, dintii alaturati au de suferit, fiind piliti si integrati in lucrare, pentru a putea sustine dintele nou. Implanturile dentare nu au legatura cu dintii invecinati si nu-i afecteaza in niciun fel, din contra, le ofera sustinerea necesara si contribuie la integritatea cat mai lunga a tesutului osos.