Jocurile cu labirinturile, fie ca sunt practicate pe o pagina simpla, fie ca sunt practicate pe un dispozitiv electronic conectat sau nu la internet sunt recomandate copiilor de la cele mai fragede varste. Practic, inainte de a implini 5 ani copiii trebuie sa fie capabili sa rezolve cele mai simple probleme ce implica labirinturile. Aceste jocuri pot fi scoase la imprimanta, lipite pe un perete la nivelul privirii copilului sau pot fi downloadate pe tableta sau pe telefon. Labirinturile sunt jocuri perfecte pentru a fi rezolvate in vacante si nu numai.

Ce beneficii aduc jocurile de labirint copiilor?

Labirinturile reprezinta jocuri foarte utile copiilor pentru a-i ajuta sa rezolve cu usurinta problemele pe viitor. Acestea le vor fi de folos si pentru dezvoltarea controlului si mai ales a auto-controlului. Rezolvarea unui labirint nu presupune graba, ci este o activitate care implica foarte multa atentie din partea copilului. Acum exista si jocurile de labirint pe suport de lemn cu ajutorul carora copiii pot duce la bun sfarsit actrivitatile care erau posibile numai pe hartie. Indiferent de suportul pe care rezolva labirintul, aceasta activitate le va aduce mai tarziu un control mai fin si ii vor ajuta sa scrie corect literele.

Mai mult decat atat, labirintul cere copilului sa isi foloseasca ochii pentru a “scana” practic foaia de lucru si pentru a gasi posibilele solutii, iar acea scanare il va ajuta mai tarziu in citire si in scriere, deoarece va fi important sa scaneze din partea stanga catre dreapta.

Repetarea labirintului este foarte importanta. Parintii trebuie sa ii invete pe cei mici ca intai trebuie sa gaseasca principalele solutii prin miscarea degetului, abia apoi sa traseze cu un creion fin si la sfarsit cu carioca sau cu stiloul. Rezolvarea de trei ori consecutiv a labirintului determina copilul sa isi perfectioneze abilitatile.

Nu in ultimul rand, rezolvarea labirintului de catre copii este o activitate care ii ajuta sa aiba o mai mare increderea in sine, pentru a avea succes imediat si pentru a trece la jocuri mult mai dificile sau la labirinturi mai complicate care sa le puna atentia la incercare.