Orzul este a patra cea mai importanta cultura de cereale din lume, dupa grau, porumb si orez. Aceasta este una dintre cele mai vechi cereale de pe pamant. In vremuri antice, orzul a jucat un rol mult mai important decat graul, datorita adaptabilitatii sporite la o mare varietate de soluri , putand creste chiar si pe un sol sarat.

Faina de orz a inceput sa piarda teren atunci cand oamenii au descoperit ca painea facuta din faina de grau este mai bogata in gluten, ceea ce o face mai usoara, deci mai rezistenta in timp. Din pacate, boabele de orz sunt utilizate, in cea mai mare parte, ca hrana pentru animale si in productia bauturilor alcoolice precum berea sau whisky. Orzul se gaseste rar in magazinele obisnuite, dar in cele cu produse naturiste este nelipsit.

Orzul este o sursa excelenta de fibre dietetice solubile si insolubile, ambele asigurand o sanatate gastrointestinala optima. Contine cantitati mari de beta-glucani care reduc nivelul de colesterol, imbunatatesc metabolismul lipidic si reduc indicele glicemic care ajuta la scaderea in greutate. Sursa excelenta de seleniu, cupru, mangan, niacina si fosfor, orzul protejeaza celulele deteriorate si sustine functionarea tiroidei. Orzul este o sursa de energie, deoarece carbohidratii se gasesc in proportie de 80% in aceasta cereala.

Orzul, ca si graul sau orezul, este o baza delicioasa pentru supe, salate si deserturi. Faina de orz adauga o aroma atragatoare oricarei retete de paine sau blat de tort si prajituri si, cu toate acestea, este tot mai putin produsa si folosita. Blatul din faina de orz va avea o textura unica, un gust inconfundabil si multe beneficii pentru sanatate. Faina de orz este mai saraca in gluten, astfel incat se preteaza bine celor care au intoleranta la gluten.

Torturi pentru copii | etorturi.ro

torturi pentru copii

Desi se gaseste mai greu, la cerere, echipa eTorturi.ro poate executa blat de tort din faina de orz. Scopul este acela de a multumi toti clientii si, oricine, indiferent de dorinte sau probleme de sanatate, ar trebui sa aiba parte de servicii de calitate chiar si cand are nevoie de torturi la comanda. Puteti comanda torturi pentru copii accesand https://etorturi.ro/ si fiti sigur ca toate cerintele vor fi respectate!