Invisalign reprezinta un progres tehnologic in domeniul aparatelor dentare, care presupune montarea unor gutiere din plastic, pe dinti, la intervale de doua saptamani, pe parcursul a cateva luni.

Avand in vedere ca Invisalign este fabricat din plastic transparent, acestea au si avantajul de a fi complet neobservabile.

Invisalign este facut sa se potriveasca danturii oricarei persoane, pentru a asigura miscarea tuturor dintilor, la locul lor, in mod corespunzator.

Ce beneficii aduce unui pacient, purtarea unui aparat Invisalign

Aparatul Invisalign este un concept nou si intr-adevar, ceva mai costisitor, in comparatie cu alternativa aparatelor dentare clasice, insa pe cat sunt de scumpe, pe atat sunt de calitative. Iata cateva avantaje, de care un potential purtator, se poate bucura, atat pe parcursul, cat si la terminarea tratamentului:

  • purtatorul acestui tip de aparat, poate manca orice si oricand:

Unul dintre cele mai importante beneficii ale Invisalign este ca nu exista restrictii alimentare. In cazul aparatelor traditionale de indreptare a dintilor, exista o multime de alimente ce sunt interzise, pe parcursul tratamentului, in special cele tari sau lipicioase.

Din fericire, cu Invisalign, nu exista astfel de discutii, singura regula este ca gutiera sa fie indepartata inainte de masa.

  • prezinta un aspect invizibil:

Un alt mare beneficiu al Invisalign este faptul ca gutierele sunt invizibile, iar acest aspect poate sa fie ofertant pentru persoanele care cred ca aparatul dentar clasic nu prezinta un aspect tocmai placut.

Cu Invisalign, nu exista grija bracket-ilor, sarmei sau elasticelor ortodontice, iar acest lucru se datoreaza faptului ca tavile sunt transparente.

  • promite un interval mai scurt de timp, in ceea ce priveste tratamentul:

In cazul tratamentelor ortodontice traditionale, cu ajutorul aparatului dentar clasic, procesul poate dura mult timp, in general, estimandu-se intre 2-5 ani de zile.

Cu Invisalign, insa, tratamentul poate dura doar un an si jumatate.

Pentru o persoana ocupata, vizitele frecvente la cabinetul ortodontului pot fi o adevarata povara. Intr-o astfel de situatie, Invisalign este alegerea potrivita, deoarece, prin simpla respectare a regulilor, impuse de medicul ortodont, orice pacient petrece tot mai putin timp la cabinet.