La modul general, un implant dentar se introduce in osul maxilarului printr-o interventie chirurgicala usoara, cu scopul de a inlocui unul sau mai multi dinti pierduti. De regula, este fabricat din titan, un material biocompatibil cu corpul uman, un material care previne orice reactie de respingere din corp si asigura atasarea acestuia la os.

Dupa inserarea unui implant dentar in Bucuresti, la Plaza Dent, medicii de la aceasta clinica recomanda igiena corespunzatoare, o abordare esentiala, deoarece, la fel ca in cazul dintilor naturali, si implanturile pot suferi patologii daca nu li se acorda ingrijirea esentiala. Riscul de infectie este mai mare la fumatori.

Ce presupune un implant dentar in Bucuresti, la Plaza Dent?

Implanturile dentare au o forma cilindrica filetata, cu o lungime si un diametru selectate in functie de cantitatea si calitatea osului. Acestea indeplinesc rolul radacinii artificiale la care este insurubat un bont si care sustine coroana protetica, care restabileste aspectul final al unui dinte natural. Pentru mai multe detalii despre aceasta interventie chirurgicala, cei interesati pot accesa site-ul clinicii stomatologice din Bucuresti PlazaDent.ro.

Pentru a planifica interventia, medicul dentist trebuie sa efectueze teste imagistice (radiografie panoramica si tomografie computerizata-CBCT-) care permit studierea cazului individual, evaluand cantitatea si calitatea osului pentru a adapta lungimea, grosimea si directia implantului dentar ideal pentru fiecare caz specific.

Cat de mult doare inserarea unui implant dentar?

Procedura este complet nedureroasa si se efectueaza sub anestezie locala, cu toate ca exista optiunea de sedare constienta in cazul in care pacientul doreste sa faca experienta cat mai confortabila. Este o interventie simpla si dureaza putin, desi pentru a se fixa bine dintii, pacientii trebuie sa astepte cateva zile, poate chiar luni, in functie de protocolul ales.

Implant dentar in Bucuresti | clinica dentara din Bucuresti | PlazaDent.ro

implant dentar in Bucuresti

Este foarte important de retinut faptul ca implantul se poate misca daca nu a fost bine integrat in os si gingie. In acest caz, medicul stomatolog va trebui sa il elimine si sa evalueze din nou zona pentru a pune altul.

Implanturile sunt vizibile?

Nu, implanturile nu sunt vizibile. In plus, dintii artificiali care sunt asezati sunt proiectati sa para naturali si tipici persoanei care ii poarta. Mai multe detalii despre aceasta procedura vor putea fi primite de la medicii profesionisti de la Plaza Dent, clinica dentara din Bucuresti.