Sfecla este o leguma populara si foarte sanatoasa. Este apreciata in special de sportivi si de oamenii carora le pasa de sanatatea lor.

Reteta de suc de sfecla rosie nu este complicata si nu necesita mult timp. Singurul inconvenient care vine cu prepararea bauturii se datoreaza faptului ca aceasta leguma poate pata mainile. Asadar, trebuie pregatita bautura cu manusi de unica folosinta pentru a nu pata pielea mainilor.

Suc de sfecla – reteta

Se spala, curata si taie in bucati mici 1 sfecla, apoi se pune intr-un blender. Se adauga apa treptat, controland cat de lichid sau cat de cremos se doreste smoothie-ul. Pentru a neutraliza gustul specific, al sfeclei rosii, se poate adauga un mar, morcov sau alte fructe/legume.

  • Beneficii pentru sanatate

Sfecla poate fi descrisa in siguranta drept super-aliment. Contine nitrati care imbunatatesc metabolismul si cresc rezistenta. Este apreciata in special de sportivi. Datorita proprietatilor ei, a fost chiar numita dopaj legal.

Sfecla ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Este bogata in antioxidanti care sunt eficienti in prevenirea cancerului. Contine vitamina C, acid folic, potasiu si fibre. Are efect hematopoietic si este recomandata pentru anemie. De asemenea, sustine tratamentul leucemiei.

Sirop de sfecla rosie – cum functioneaza?

Siropul de sfecla rosie este un remediu natural excelent pentru tuse sau raguseala. In plus, intareste imunitatea si ajuta la combaterea infectiilor. Iar prepararea lui este fabulos de simpla. In timpul sezonului bolilor, siropul de sfecla rosie poate fi indispensabil. Reteta sirop de sfecla rosie:

  • Reteta 1

O sfecla rosie mare trebuie sa fie usor scobita si stropita cu zahar sau cu miere. Dupa ceva timp, leguma va incepe sa elibereze sucul de la sine.

  • Reteta 2

Se rade sfecla pe razatoare si apoi se stoarce intr-un tifon. Sucul obtinut se amesteca cu putina miere.

Consumul regulat de sfecla rosie ajuta la mentinerea unei greutati sanatoase, previne cancerul, scade colesterolul si are un efect benefic asupra ficatului. Chiar si in ciuda reticentei, merita ca oamenii sa se convinga de aceasta leguma, deoarece numarul beneficiilor pentru sanatate suna foarte incurajator.