In cazul loviturilor puternice, al fracturilor sau a durerii, medical poate recomanda purtarea unei orteze de mana. Odata cu vremea frumoasa, vine si asa-zisul „sezon al accidentarilor”, atat in cazul copiilor, cat si in cel al adultilor. Profitand de soare si de caldura, acestia se aventureaza in aer liber, se dau cu trotineta, bicicleta, rolele si riscul de a cadea si a-și fractura membrele devine mult mai ridicat ca de obicei.

In cazul unei fracturi de mana (ca in cazul oricarui tip de lovitura puternica), pacientul trebuie sa ajunga de urgenta la spital. Aici i se acorda ingrijirile necesare si va ajunge in cabinetul unui medic ortoped, care va face toate investigatiile si procedurile necesare.

Pacientul trebuie sa respecte cu strictete tot ceea ce i se recomanda. Printre acestea poate fi si cea de a purta o orteza pentru mana. Aceasta are rolul de a sustine sau corecta pozitia muschiului sau a osului.

De regula, dupa o interventie chirurgicala, mobilitatea mainii are de suferit, iar un astfel de echipament ajuta pacientul in recuperarea muschilor, tendoanelor si a ligamentelor. In functie de gravitate, recuperarea poate fi completata si de kinetoterapie.

Tipuri de orteze de mana

Ortezele pentru mana sunt confectionate din material textil, neopren, plastic sau metal si sunt speciale pentru fiecare zona afectata:

  • orteze pentru incheieturi;

  • orteze pentru degete;

  • orteze pentru brat;

  • orteze pentru umar.

O oferta completa a ortezelor de mana poate fi consultata pe site-ul: Med-tehnica.ro. Pentru a comanda marimea potrivita, se masoara circumferinta incheieturii mainii.

Orteze de mana | Med-tehnica.ro

orteze de mana

Principalele afectiuni in care sunt recomandate ortezele sunt sindromul de tunel carpian si tenosinovite, dar pot fi purtate si in cazul durerilor, cu conditia ca inainte sa se efectueze o vizita la medicul specialist. El este in masura sa constate daca este necesara si ce fel de proteza este indicata pentru fiecare afectiune in parte.

Unele orteze de mana sunt folosite de sportivi, pentru sustinerea si intarirea articulatiei in timpul activitatilor.

Si copiilor le sunt recomandate ortezele. In cazurile usoare, le sunt indicate cele din material tesut ce confera o senzatie placuta si permite circulatia aerului.