Persoanele care se confrunta cu o tensiune arteriala ridicata sau care au rude de sange cu probleme cardiovasculare trebuie sa efectueze toate monitorizarile necesare periodic. Unul dintre dispozitivele care nu trebuie sa lipseasca sub nicio forma din locuinta unei astfel de persoane este chiar tensiometrul, care are rolul de a masura tensiunea arteriala si de a verifica daca se afla in standarde optime.

Factori de care se tine cont in alegerea tensiometrului

In prezent, exista doua tipuri de tensiometre: digitale si manuale. Cele manuale sunt frecvent intalnite in cadrul cabinetelor medicilor de familie, avand manseta, garou si fiind necesara utilizarea unui stetoscop. Pentru ca este suficient de dificil de folosit acasa, specialistii recomanda achizitionarea unui tensiometru digital:

  • automat – manseta se umfla singura doar prin apasarea unui buton;

  • semiautomat – umflarea masetei se realizeaza cu ajutorul unei pompite.

De asemenea, tensiometrele digitale pot fi alese si in functie de locul in care se aplica, fiind de doua tipuri: tensiometre care se aplica la brat si tensiometre care se aplica la incheietura. Conform specialistilor, amandoua redau rezultatul cu aceeasi precizie. Cu toate acestea, cei care se confrunta cu guta sau ateroscleroza nu sunt suficient de flexibili, fiind recomandat mai degraba un tensiometru digital de incheietura.

Tensiometru | pulsoximetru | Med-Tehnica.ro

Tensiometru

Pulsoximetrul, dispozitivul folosit in completarea monitorizarii tensiunii arteriale

Persoanele care se confrunta cu afectiuni pulmonare, nu trebuie sa omita folosirea pulsoximetrului, care identifica saturatia de oxigen din sange. Pentru cei care nu sufera de probleme de sanatate, valoarea este cuprinsa intre 95% si 100%. Situatia devine ingrijoratoare in momentul in care pacientul se confrunta cu valori de 90-92%. Cu toate acestea, conform medicilor, orice valoare de saturatie a oxigenului din sange care depaseste 92% este considerata a fi in regula. Achizitionarea acestor dispozitive se poate realiza din cadrul magazinului online Med-Tehnica.ro, care pune la dispozitia cumparatorilor o gama larga de produse si dispozitive medicale.

Monitorizarea tensiunii arteriale si a saturatiei de oxigen din sange sunt doua proceduri care trebuie sa se realizeze constant de persoanele care se confrunta cu probleme cardiovasculare sau de cele care sufera de diverse afectiuni pulmonare.