Cand se vorbeste despre Brazilia, oamenii se gandesc la plaje, carnaval si fotbal. Insa imensa tara din America de Sud ofera mult mai multe si nu va dezamagi niciun vizitator. Un climat tropical ii asteapta pe turisti sa se bucure de plaja, briza si mare 365 de zile pe an in Brazilia.

Care sunt cele mai bune plaje din Brazilia?

Cu peste 7.000 de kilometri de coasta, Brazilia este una dintre tarile cu cea mai mare plaja din lume. Daca se adauga apele calde ale tropicelor, este deci un paradis pentru iubitorii de plaja.

  • Copacabana – Rio de Janeiro

Este poate cea mai faimoasa plaja din lume. O plaja imensa in mijlocul unuia dintre cele mai mari orase din Brazilia, Rio. Pentru ca este atat de faimoasa, devine foarte aglomerata in weekend, in timpul sezonului de varf.

  • Baia do Sancho – Fernando de Noronha

Este fara indoiala una dintre cele mai frumoase plaje din Brazilia. Situata pe insula Fernando de Noronha, la 360 km de coasta braziliana, aceasta plaja este considerata una dintre cele mai frumoase din lume. Apele turcoaz, linistea de acolo si viata marina exuberanta a acestui loc, sunt ideale pentru odihna si pentru snorkeling. Pe insula sunt mai multe plaje, cu toate acestea, cea mai recomandata este Baia do Sancho.

  • Plaja Carneiros – Pernambuco

Numele sau, care in portugheza inseamna oaie, provine din spuma valurilor care loveste recifele de corali. O zona naturala care este foarte greu accesibila si are foarte putine infrastructuri hoteliere. Cu toate acestea, apele calde si calme, nisipul alb si culoarea turcoaz ii vor face pe turisti sa uite toate inconvenientele pentru a ajunge acolo. Se merita? Absolut!

  • Plaja Campeche – Florianópolis

Situata pe insula Florianópolis, in statul Santa Catarina, din sudul Braziliei – este o zona protejata deschisa doar 4 ore pe zi. Este o zona foarte turistica, deci exista o infrastructura hoteliera buna. In zona se pot gasi atat plaje calme, cat si plaje cu valuri mari pentru surfing.

  • Plaja Forno – Statul Rio de Janeiro

La 150 de kilometri de Rio, Plage du Forno este locul ideal pentru a inota in ape turcoaz, calme si in compania pestilor mici si colorati. Pentru a ajunge acolo, un feribot ii va duce pe turisti de la Arraial do Cabo, o calatorie de doar 5 minute.