Constipatia este destul de frecventa in timpul sarcinii. O crestere a hormonului progesteron in timpul sarcinii provoaca relaxarea muschilor corpului. Asta inseamna o relaxare a intestinelor si o digestie mai lenta. Acest lucru poate duce la constipatie. Aproape trei din patru femei insarcinate se vor confrunta cu constipatie si alte probleme intestinale, potrivit unui studiu.

De la pastilele la tratamentele naturale, exista o serie intreaga de remedii disponibile pentru ameliorarea constipatiei. Dar cand apare si o sarcina, numarul de solutii se micsoreaza. Iata asadar, cateva remedii sigure pentru gravide:

  • Fibre

O dieta bogata in fibre ajuta la prevenirea constipatiei. De asemenea, furnizeaza femeilor insarcinate vitamine si antioxidanti.

Femeile insarcinate ar trebui sa incerce sa consume 25-30 de grame de fibre dietetice in fiecare zi, pentru a avea un tranzit usor si o sarcina sanatoasa. Optiunile includ: fructe proaspete, legume , fasole , mazare, linte, cereale de tarate, prune si paine din cereale integrale.

  • Hidratarea

Este de asemenea foarte important sa ramana hidratate in timpul sarcinii. Asta ar putea insemna dublarea aportului de apa. Femeile insarcinate ar trebui sa bea cel putin opt pahare de apa pe zi. Acest lucru le va ajuta sa-si mentina scaunele moi pentru o deplasare usoara a acestora prin tractul digestiv.

  • Mese mici

Este de preferat sa se imparta zilnic aportul alimentar in cinci sau sase mese mai mici, pentru a ajuta la evitarea constipatiei. Acest lucru va permite stomacului sa digere alimentele fara a fi nevoie sa lucreze ore suplimentare si ii va permite sa transfere mancarea in intestin si colon fara probleme. In schimb, mesele mari pot supraincarca stomacul si pot ingreuna procesul digestiv.

  • Exercitii fizice

Activitatea fizica regulata poate ajuta, de asemenea, la reducerea constipatiei. Exercitiile fizice stimuleaza tranzitul. Femeile insarcinate ar trebui sa incerce sa faca efort de trei ori pe saptamana, timp de 20 pana la 30 de minute. Plimbari, dans, inot, aerobic sau yoga prenatal, intr-o dupa-amiaza relaxanta – iata doar cateva optiuni.