Cipru atrage in fiecare vara multi vizitatori in cautare de soare. Principalele orase de coasta ale insulei sunt marginite de plaje frumoase. Dar Cipru are si o multime de locuri salbatice, cu plaje care sunt uneori mai greu de gasit.

Cele mai frumoase plaje de vizitat in Cipru

Fie ca vorbim despre fani ai statiunilor animate sau ale locurilor mai mici si mai indepartate, se vor gasi gasi cu siguranta ceva care sa se potriveasca tuturor turistilor. Peisajele din Cipru merita, de asemenea, o vizita si exista multe trasee de drumetie care sunt adesea accesibile de pe plaja.

  1. Laguna Albastra, una dintre cele mai frumoase plaje din Cipru

Se va gasi aici un cadru unic in inima Parcului National Akamas, precum si apa cristalina care a dat numele golfului. Acest loc paradisiac este, de asemenea, subiectul a numeroase legende. Aici s-a intalnit Afrodita, zeita iubirii, cu Adonis in mitologia greaca.

Aceasta poveste inca impregneaza zona, ceea ce face ca plaja sa fie o destinatie ideala pentru cupluri.

2. Plaja Makronissos, un paradis pentru snorkeling

Aceasta este o plaja care ofera un confort exceptional. Usor accesibila, aceasta destinatie seduce prin nisipul alb si fin si apa cristalina.

Plaja este cunoscuta pentru nuantele sale schimbatoare de albastru, care dau farmecul locului. Acest fenomen se datoreaza alternantei dintre nisipul deschis si rocile negre ale fundului marii. Acesta este si motivul pentru care plaja este foarte populara pentru scufundari si snorkelling. Exista numeroase facilitati si o zona mare de inot supravegheata. De asemenea, exista si acces gratuit la sezlonguri, dusuri si toalete. Cadrul ofera, de asemenea, posibilitatea unor plimbari frumoase, inclusiv o poteca ce leaga plaja Makronissos de plajele invecinate.

Cu o plaja cu nisip fin si numeroase restaurante, plaja Makronissos este foarte recomandata pentru familii.

3. Plaja Landa: plaja de aur

Plaja Landa este cunoscuta si sub numele de Plaja de Aur, deoarece nisipul sau fin este de culoare aurie. Este situata in apropierea statiunii Ayia Napa.

Pe plaja Landa Beach nu exista nicio pietricica la vedere, ceea ce o face un loc confortabil si ideal pentru familii. In timp ce copiii se joaca in nisip, parintii se pot bucura de facilitatile bune, cum ar fi numeroasele sezlonguri si umbrele de soare. Exista, de asemenea, doua restaurante si o zona de picnic. Cele trei terenuri de volei ofera, de asemenea, multa distractie intre inot. Exista, de asemenea, multe activitati oferite, cum ar fi lectii de windsurfing.

4. Plaja Konnos: locul pentru pasionatii de sporturi nautice

Aceasta plaja este situata in sud-vestul insulei, nu departe de Protaras. Este una dintre cele mai frumoase plaje din Cipru, cu facilitati bune si cu un hotel de lux in apropiere.

Plaja Konnos este marginita de stanci impresionante si ofera un cadru frumos. De asemenea, in zona exista cateva plimbari frumoase, cu privelisti frumoase. Se vor gasi cu usurinta cativa copaci in apropierea plajei, daca cineva este in cautarea unui loc la umbra. Trebuie sa se retina totusi, ca plaja poate fi aglomerata in sezonul de varf. Prin urmare, cel mai bine este sa se ajunga suficient de devreme pentru a gasi un loc bun.

Plaja este ideala atat pentru familii, cat si pentru pasionatii de sporturi nautice. Flyboarding, scufundari, plimbari cu barca… posibilitatile sunt numeroase!