Persoanele care si-au propus eliberarea bibliotecii personale din diferite motive pot sa raspunda afirmativ anuntului „cumpar carti de orice fel”. Aceasta este probabil cea mai rapida solutie prin care pot renunta la titlurile de care nu mai au nevoie, fara a recurge la metoda nedorita de a le arunca.

Care sunt motivele pentru care o persoana si-ar dori sa lichideze o biblioteca?

Desi cartile sunt adevarate comori, care au viata vesnica si pot fi transmise din generatie in generatie, exista anumite situatii in care se regasesc destul de multe persoane, mai precis momentul in care sunt nevoiti sa renunte la o parte din cartile lor din mai multe motive.

De exemplu, o situatie in care cineva ar putea sa ia in considerare vanzarea cartilor este schimbarea domiciliului. Daca o persoana se muta in alta tara, ii va fi imposibil sa pastreze toate cartile si sa le transporte la noua locuinta. In aceasta situatie, poate alege varianta de a pastra cartile favorite si de a le vinde pe celelalte. Doar in acest fel poate sa renunte intr-un mod profitabil la cartile pe care nu are posibilitatea sa le pastreze.

O alta situatie in care vanzarea cartilor poate fi necesara este atunci cand o persoana dispune de foarte putin spatiu de depozitare destinat cartilor. Odata depasita capacitatea de depozitare, nu mai exista loc pentru cartile noi. Aceasta situatie neplacuta poate fi remediata doar printr-o reorganizare a bibliotecii. Pot fi pastrate cartile preferate, iar celelalte vandute catre anticariate care cumpara carti.

Cumpar carti de orice fel | anticariate care cumpara carti | CumparCarti.ro

cumpar carti de orice fel

Un alt exemplu il constituie bibliotecile unor studenti sau elevi. La un moment dat, acestia pot ajunge la concluzia ca zecile de carti specializate pe un anumit domeniu nu le mai sunt de folos, fie pentru ca le-au parcurs deja ori si-au schimbat domeniul de interes sau activitate intre timp. Cei care se regasesc in aceasta situatie pot sa isi vanda cartile foarte rapid la CumparCarti.ro, anticariat ce cumpara carti din orice domeniu, indiferent de cantitatea pusa in discutie. Nu trebuie decat sa ia legatura cu reprezentantii anticariatului, care se vor deplasa la domiciliul vanzatorului in cel mai scurt timp pentru a ridica cartile.