Ceaiul de urzica este o bautura medicinala minunata care a fost folosita de omenire de mai multe secole. Poate fi facut atat din frunzele proaspete ale plantei, cat si din fructe uscate cumparate dintr-un magazin.

Ceaiul de urzica este o sursa buna de ingrediente valoroase

Acesta poate avea un efect direct asupra functiei rinichilor, deoarece este un diuretic natural care creste cantitatea de urina si elimina acidul uric din organism.  In plus, infuzia de urzica este foarte usor de realizat pentru a obtine cele mai multe beneficii pentru sanatate.

Principalele ingrediente ale urzicii sunt flavonoidele si, de asemenea, carotenoizii. Vitaminele includ vitamina C, vitamina B si vitamina K1, precum si triterpene, steroli si minerale.

Un gram de urzica contine 290 mg calciu si 86 mg magneziu. Prin comparatie, 10 grame de spanac crud contin 10 mg calciu si 8 mg magneziu. Prin urmare, se merita consumul acestei plante miraculoase.

Ceai de urzica – proprietati si utilizari pentru sanatate si frumusete

Ceaiul de urzica are numeroase proprietati curative care au fost folosite in medicina populara traditionala de secole. Cu toate acestea, doar relativ recent, studiile au aratat clar ca urzica are puternice proprietati antibacteriene si antifungice. Infuziile de urzica pot fi un mod usor accesibil si ieftin de a face fata multor probleme de sanatate.

Un remediu pentru alergii si febra

Febra fanului afecteaza milioane de oameni din intreaga lume, iar ceaiul de urzica poate ajuta la ameliorarea mancarimilor, stranuturilor si simptomelor similare.

In urma unui studiu in care pacientii au primit o forma liofilizata de urzica pentru tratarea febrei, rezultatele observatiilor au aratat ca la 58% dintre participantii la studiu simptomele au scazut.

Deoarece medicamentele eliberate fara prescriptie medicala pot provoca somnolenta, convulsii si uscaciunea gurii, ceaiul de urzica pare a fi o alternativa excelenta pentru persoanele sensibile.

Ajuta la hiperplazia usoara a prostatei

Proprietatile diuretice ale ceaiului de urzica imbunatatesc functia renala, ceea ce la randul sau reduce simptomele negative ale hiperplaziei benigne de prostata. Datorita ceaiului, frecventa si intensitatea fluxului de urina sunt imbunatatite si se mentine nivelul adecvat de globulina.

Extractul de urzica contine compusi fitoterapeutici valorosi, inclusiv uleiuri vegetale, fitosteroli si fitoestrogeni. Are proprietati antiinflamatorii, regleaza peroxidarea lipidelor si protejeaza vezica urinara.