Netflix a inceput sa difuzeze noul sezon al serialului The Crown pe data de 9 noiembrie, la doua luni de la decesul reginei Elizabeth a-II-a. Actori noi, perioada noua, despre care pasionatii vor afla mai multe detalii in continuare.

Pentru cei care au ratat sezonul 4

Al patrulea sezon al serialului The Crown exploreaza perioada 1980-1990, o perioada agitata pentru Regatul Unit, intre rascoale sociale in fata politicii de austeritate economice caracteristice lui Margaret Tatcher, devenita Primul Ministru al tarii si mariajul haotic al printului Charles si Diana Spencer, care tine multa vreme prima pagina a tabloidelor. Elizabeth a-II-a incearca sa se adapteze lumii moderne. Agonia lenta a printesei Diana este marcata de momente de furie. Se descopera, in egala masura, un mostenitor devorat de ranchiuna, crud si rautacios cu sotia sa, gelos pe popularitatea ei.

Ce surprize rezerva sezonul 5 al serialului The Crown?

Daca sezonul 4 se termina la inceput de an 1990, cu o Margaret Tatcher care isi abandoneaza postul de Prim Ministru, sezonul 5 va continua in maniera cronologica, explorand un deceniu memorabil pentru coroana britanica. Acest sezon nu va fi unul deloc simplu pentru regina care va fi nevoita sa faca fata unui numar mare de drame care vin sa afecteze familia regala. Urmarim degradarea relatiei dintre printul Charles si Diana si apoi asistam la divortul lor, extrem de mediatizat de altfel la acea vreme si ni se prezinta noua viata a printesei Tarii Galilor. Serialul nu putea sa nu ne prezinte accidentul in care printesa si-a pierdut viata. Chiar daca accidentul nu este aratat pe micul ecran, sezonul se va incheia cu decesul printesei daca este sa ne luam dupa imaginile din trailer.

Cand va fi difuzat sezonul 5 al serialului The Crown?

Filmarile pentru sezonul 5 au fost presarate cu numeroase peripetii. In timp ce actorii din The Crown se aflau in febra filmarilor, producatorii si echipa au fost nevoiti sa faca fata unui furt imens. Au fost furate bijuterii in valoare de 200 000 de dolari, folosite la filmari. Filmarile au fost oprite o perioada. In cele din urma, a inceput sa fie difuzat incepand cu data de 9 noiembrie si numara 10 episoade.