Din pacate, exista foarte multe persoane care isi doresc sa opteze pentru unul sau mai multe implanturi dentare, insa nu pot beneficia de aceasta procedura, deoarece starea de sanatate a lor este nefavorabila.

Medicii de la ImplantologieSector4, un cabinet stomatologic din Bucuresti ofera pacientilor o examinare corecta, in urma careia se poate stabili daca sunt candidatii potriviti pentru inserarea unui implant dentar.

In ceea ce priveste pretul unei astfel de interventii, site-ul ImplantologieSector4.ro ofera toate detaliile. Pretul difera de la persoana la persoana, in functie de dificultatea interventiei. Inca de la inceput, in urma examinarii, medicul va putea oferi o estimare precisa referitoare la costuri.

Criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca candidatul ideal pentru implanturi dentare

Inainte de a se face o astfel de interventie, pacientul va fi suspus unui examen complet, care presupune si raze X ale maxilarului. Acest lucru va permite medicului stomatolog sa evalueze starea orala a pacientului si sa se asigure ca implantul va fi acceptat de maxilar. In timpul consultatiei de implantologie, medicul dentist se asigura ca sunt indeplinite conditiile urmatoare:

  • Stare generala de sanatate: candidatul trebuie sa aiba o stare de sanatate generala buna inainte de a putea fi efectuata operatia pentru inserarea implanturilor. Acest lucru permite organismului sa faca fata bine procedurii si sa se vindece bine dupa aceasta. 

Conditii precum diabetul necontrolat si bolile de inima pot prezenta un risc atunci cand se efectueaza o astfel de interventie chirurgicala. Prin urmare, este important ca medicul dentist sa fie constient de starea sanatatii a pacientului.

Implanturi dentare | Cabinet Stomatologic din Bucuresti | ImplantologieSector4.ro

cabinet stomatologic din Bucuresti

  • Stare orala: Gingiile trebuie sa fie in stare perfecta pentru a putea fi inserate implanturile. Fara o stare buna a acestora, interventia poate esua. In timpul consultatiei de implantologie, medicul dentist va evalua gingiile pentru a se asigura ca sunt sanatoase.

  • Densitatea osoasa a maxilarului: Deoarece implanturile dentare sunt inserate direct in osul maxilarului, osul maxilarului trebuie sa fie suficient de gros si dens pentru ca un implant sa se ancoreze in siguranta. Din pacate, atunci cand se pierde un dinte si se intarzie inlocuirea acestuia, volumul osos scade treptat, deoarece cresterea osoasa nu mai este stimulata de prezenta radacinilor dintilor.