Camasa este una dintre piesele de baza esentiale ale garderobei unui barbat. Desi sunt disponibile in mai multe culori, albul este una dintre cele mai populare. Intr-adevar, camasa alba este un must-have si un aliat al elegantei masculine.

Camasa alba: atemporala si eleganta

Indiferent ce stil vestimentar a avea un barbat, exista cel putin o camasa alba in garderoba fiecaruia. Aceasta culoare este foarte apreciata pentru eleganta si sobrietatea sa. Intr-adevar, camasa alba este foarte populara, deoarece poate fi asortata cu multe culori. Cu toate acestea, este necesar sa se stie cum se alege corect.

Cum se alege o camasa alba?

O camasa alba este o camasa ca oricare alta. Acest lucru inseamna ca trebuie sa se identifice nevoile inainte de a se decide asupra unui anumit model.

In primul rand, trebuie sa se stabileasca de ce este nevoie de o camasa alba: pentru serviciu sau pentru a iesi in oras. In functie de aceasta, se va putea alege un model adaptat la o linie business, casual sau chiar sportiva. Apoi, va trebui ales materialul si gasita o croiala care sa se potriveasca constitutiei fizice a celui care o va purta. De exemplu, in timpul verii, se recomanda alegerea unei camasi cu o tesatura usoara.

In cele din urma, detaliile sunt foarte importante. O camasa alba nu inseamna fada, lipsita de caracter. In acest sens, trebuie sa acordata o atentie deosebita unor aspecte precum:

  • forma gulerului, care este elementul cel mai vizibil – exista diferite stiluri de gulere: francez, italian, american, mao, guler de ofiter;
  • stilul de inchidere si materialul nasturilor;
  • mansetele – manseta rotunda sau patrata cu 1 sau 2 nasturi, manseta muschetarului (care se inchide cu butoni de manseta).

Toate aceste detalii vor da caracterul camasii albe. In plus, o camasa alba este si usor de asortat. Aceasta poate fi purtata atat la o tinuta eleganta, un costum clasic, dar si la o tinuta casual, cu blugi sau pantaloni chino.

Odata invatate criteriile in functie de care se alege o camasa alba si cum poate fi purtata, trebuie sa se mai tina cont numai de faptul ca o combinatie bine aleasa va pune in valoare stilul personal.