Atunci cand o persoana cauta cea mai potrivita vopsitorie de metale, trebuie sa tina cont de cativa factori care sa asigure calitatea rezultatelor, indiferent de suprafata metalica pe care doresc sa o vopseasca. Fie ca e vorba de jantele masinii sau diferite piese de mobilier, este importanta alegerea unor profesionisti care sa ofere profesionalism si sa utilizeze tehnici moderne.

O vopsitorie de metale trebuie sa foloseasca materiale de calitate

Calitatea materialelor este strans legata de calitatea rezultatelor. Daca o vopsitorie de metal foloseste vopsea de slaba calitate si echipamente invechite, in mod automat rezultatele vor lasa de dorit si nu se vor ridica la asteptarile persoanei care a solicitat serviciile vopsitoriei.

Produsele de calitate si echipamentele de ultima generatie, precum si maiestria personalului, sunt elementele cheie care vor concretiza viziunile oricarei persoane, in materie de vopsire a suprafetelor metalice.

Metodele de vopsire trebuie sa fie moderne si prietenoase cu mediul

Intr-o vopsitorie moderna, asa cum este atelierul StudioMetal.ro, se foloseste metoda vopsirii in camp electrostatic. Aceasta se diferentiaza de vopsirea conventionala prin rezistenta, durabilitate si impactul asupra mediului.

Vopsitorie de metale | Vopsitorie de metal | StudioMetal.ro

vopsitorie de metal

Vopsirea in camp electrostatic castiga tot mai mult teren in fata vopsirii clasice, aceasta din urma fiind o metoda prin care se iroseste materie prima din cauza scurgerilor excesive. In cazul vopsirii electrostatice, vopseaua consta intr-o pulbere fina. Nu se foloseste solvent, iar aceasta adera electrostatic la suprafata metalica, tratata in prealabil.

In ceea ce priveste emisiile de compusi organici volatili, acestea sunt reduse la minim. In acest fel, mediul inconjurator este protejat prin adoptarea unei metode moderne si economice de vopsire. Pulberea utilizata in exces poate fi refolosita in cadrul aceluiasi proces de vopsire, fara a se face risipa.

Rezultatele trebuie sa fie calitative si sa corespunda asteptarilor

Vopseaua aplicata in camp electrostatic nu mai curge si nu mai apar acumulari inestetice, asadar stratul este uniform. Datorita grosimii, acesta este mai rezistent la impact si la zgarieturi, precum si la urmele de uzura care pot aparea in timp. Durabilitatea vopselei nu este afectata nici de conditiile meteorologice extreme.