In fiecare zi, in corpul uman patrund multe toxine si compusi diferiti, care se acumuleaza in celule afectand negativ imunitatea, bunastarea si sanatatea generala. Din acest motiv, multi specialisti recomanda de cel putin 2 ori pe an, tratamente regulate care vizeaza detoxifierea organismului. In acest scop se pot folosi diverse produse farmaceutice, precum si tinerea unei diete.

Detoxifierea organismului cu o dieta

Una dintre cele mai bune modalitati de a detoxifica organismul de toxine este dieta cu fructe si legume. Este o metoda dovedita si sigura pentru majoritatea oamenilor (desi persoanele care se lupta cu boli cronice ar trebui sa o foloseasca sub supravegherea unui medic).

In aceasta dieta se pierd grasimi si proteine ​​si se reduce consumul de carbohidrati. Acest lucru, la randul sau, face ca organismul sa intre in asa-numita curatare interna (endogena). Implica arderea si obtinerea de energie din acele elemente care sunt inutile in organism. Acest lucru se aplica in primul rand rezervei naturale, care este tesutul adipos.

Pacientii care folosesc o dieta cu fructe si legume, pe langa pierderea in greutate, vor avea si o imbunatatire a starii generale, care este asociata cu o mai buna functionare a sistemului imunitar.

Elementul cheie al acestei metode este respectarea stricta a regulilor sale. Pe langa consumul de fructe si legume, ar trebui sa se consume multa apa. De asemenea, este deosebit de important sa se evite cafeaua, ceaiul si fumatul – aceste stimulente pot incetini procesele de curatare si pot avea un efect negativ asupra organismului. Expertii subliniaza, de asemenea, rolul important al activitatii fizice moderate – faciliteaza eliminarea substantelor nocive din organism.

Detoxifierea organismului – ierburi si preparate farmaceutice

Detoxifierea organismului se poate face si cu ierburi extrem de populare, precum ceaiul verde, urzica, extracte de radacina de papadie etc. Exista multe preparate naturale pe baza de aceste ingrediente disponibile in farmacii.

In plus fata de sustinerea sistemului imunitar, ele ajuta la eliminarea produselor metabolice daunatoare si la mentinerea echilibrului acido-bazic necesar unei bune functionari.

Un consum mare de legume si fructe, precum si exercitiile fizice regulate sunt cele mai simple modalitati pentru a sustine functia naturala a corpului si a mentine efectele benefice ale detoxifierii.