De cele mai multe ori, un living elegant nu va fi compatibil cu micii locatari energici, creativi, cu copiii care sar pe canapele, deseneaza pe pereti sau care fac mici prostioare.

Parintii care doresc sa se bucure de o amenajare interioara functionala si armonioasa unde copiii sa se joace in voie si fara sa se simta stingheriti de elementele de decor prea sobre din living, trebuie sa ia in calcul anumite recomandari ale specialistilor, anumite sfaturi, astfel incat sa nu faca rabat de la rafinamentul adecvat unei camere de zi destinata relaxarii adultilor.

Canapeaua din living trebuie sa fie cat mai rezistenta iar covorul confortabil si usor de curatat

In livingul folosit si de copiii mici, canapeaua trebuie sa fie rezistenta. Rezistenta canapelei este data de faptul ca aceasta nu isi va schimba forma in timp, nu se rupe, ramane la fel de confortabila chiar si dupa cele mai intense antrenamente de agilitate ale celor mici.

Canapeaua din living trebuie sa aiba o structura din metal sau din lemn de esenta tare, sa aiba elemente de imbinare de tipul suruburilor metalice, nu de tipul plasticului lipit cu adeziv si sa aiba o tapiterie din materiale precum bumbac si stofa, care nu se tocesc repede, se intretin usor si care se pot curata la fel de facil.

De asemenea, covorul din living trebuie sa fie confortabil si usor de curatat pentru ca cei mici vor petrece foarte mult timp pe jos pe podea. In plus, parintii trebuie sa fie pregatiti pentru orice mic dezastru ce implica substante colorate, lipici, pete de mancare pe covor, de aceea covoarele trebuie sa aiba fire scurte, sa fie usor de curatat si in culori prietenoase cu restul incaperii.

Mobilier cu margini rotunjite si spatiu de depozitare a jucariilor in living

Pentru a amenaja un living prietenos cu copii, este foarte important ca parintii sa aleaga solutii de depozitare a jucariilor pe verticala, spatii accesibile pentru cei mici pline cu jucarii pe care le folosesc mai des si care de regula creaza haos in aceasta camera.

Jucariile se pot folosi, dupa care se pot depozita in aceste spatii speciale chiar de catre cei mici. In plus, mobilierul cu margini rotunjite din living este imperios necesar in familiile in care exista copii si accidente pot implica cucuie, zgarieturi sau alte semne neplacute.