Pentru ca nu mai dau acelasi randament ca un laptop proaspat scos din cutie, unele laptopuri SH pot avea o durata de viata a bateriei mai mica. Asadar, in loc de patru ore, durata de functionare a unei baterii in cazul laptopurilor SH poate fi de doua ore, cel mult doua ore si jumatate. Pentru utilizatorii care incearca sa foloseasca o perioada cat mai lunga bateria unui laptop pentru a profita cat mai mult si pentru a termina proiectul in timp util, exista modul de economisire al bateriei, sustin specialistii It-sh.ro. Acest mod este valabil indeosebi pentru laptopurile second hand care folosesc Windows 10, dar aceasta nu este o regula.

Modul de economisire baterie este indicat utilizatorilor de laptopuri SH

Modul de economisire a duratei de viata a bateriei este recomandat tuturor utilizatorilor de laptopuri la mana a doua, laptopuri refurbished, dar si laptopuri noi, care trebuie sa foloseasca aceste dispozitive cat mai mult timp si sa profite de functionalitatea acestora cat mai mult timp. Modul de economisire al bateriei este activat in mod automat de Windows 10, insa numai in cazul in care bateria ajunge la 20% sau la nivelul setat de utilizator. Insa utilizatorii nu trebuie sa astepte sa se ajunga la acest nivel pentru a porni modul de econimisire.

Activarea modului de economisire a bateriei pe laptopurile SH cu Windows 10 este simpla. Se apasa pe pictograma bateriei si se muta comutatorul catre marginea din stanga. Atunci cand modul de economisire a bateriei este activat, si cel de alimentare este denumit astfel. Utilizatorii au certitudinea ca au activat modul de economisire a bateriei cand vad pictograma cu o frunza verde langa baterie.

Laptopuri SH | laptopuri refurbished | It-sh.ro

laptopuri SH

In cazul in care aceasta actiune a esuat, se poate activa modul de economisire bateriei si din Setari > Sistem > Baterie > Economisire Baterie > Economisire baterie pana la urmatoarea incarcare. Oprirea modului de economisire baterie este la fel de simpla, fie prin simpla incarcare a dispozitivului, iar cand Windows 10 detecteaza ca dispozitivul se incarca, nu va mai folosi acest mod, fie prin apasarea pictogramei bateriei din coltul de dreapta jos al desktopului. Pentru a invata mai multe despre avantajele acestei alegeri, utilizatorii trebuie doar sa incerce sa lucreze o perioada de timp folosind modul de Economisire baterie, iar o alta perioada de timp fara aceasta optiune.