Crampe, arsuri sau greață. Stomacul este supus unui efort considerabil, in special in timpul sarbatorilor asa ca are nevoie de cateva solutii naturale pentru a trece cu bine peste mesele imbelsugate.
Dincolo de pastile din comert, oamenii pot apela la mici trucuri care ajuta organismul sa functioneze la capacitate maxima. In general, remediile naturiste sunt cele mai eficiente asa ca nu ar trebui ocolite.
Cele mai bune solutii naturale
Sucul de varza poate ajuta la ameliorarea durerilor stomacale, ajutand la calmarea membranei mucoasei. Mai mult decat atat, contribuie eficient la vindecarea ranilor intestinale asa ca ar trebui consumat cu regularitate de cei care sufera de gastrita, spre exemplu.
Pentru a profita de beneficiile sale, pot fi cumparate flacoanele cu suc de varză alba, gata de baut sau poate fi pregatit acasa folosind un storcator. Trebuie consumat cate un pahar in fiecare zi pana cand simptomele dispar.
Ghimbirul poate fi folosit cu succes in cazul de durerilor de stomac si mai ales in cazul arsurilor stomacale. De asemenea, faciliteaza digestia, ajuta la disparitia gazelor intestinale si este si un agent anti-greata foarte eficient. Impresionant, nu-i asa?
Ghimbirul poate fi consumat in voie proaspat si macinat in mancare, sub forma de ceaiuri din plante (se amesteca 0,5 g de ghimbir pudra intr-o cana cu apa fierbinte si se bea de 2 – 3 ori pe zi) sau capsule (2 capsule dimineata si la pranz cu un pahar mare de apa).
Problemele de stomac pot fi uneori insotite de crampe dureroase. Pentru a ameliora starea de discomfort resimtita, argila verde este remedial ideal. Aceasta se gaseste in farmacii sau plafar, pretul fiind unul accesibil. Folosit ca si cataplasma, aceasta este intr-adevar un remediu natural ideal.
Se toarna argila verde pudra intr-un bol si se acopera cu apa fierbinte. Se amesteca pana se obtine o pasta care nu este nici prea groasa, nici prea lichida si se aplica pe stomac atunci apar durerile. Se lasa la uscat si se clateste zona cu apa calduta. Se poate folosi ori de cate ori este nevoie.