Teama de dentist este una dintre cele mai mari, in cazul romanilor aceasta persistand inca din perioada anilor 90, cand tehnologia folosita si chiar tehnicile nu erau la fel de eficiente ca in prezent, provocand multa durere pacientilor. Astazi insa, durerea este de domeniul trecutului in stomatologie, chiar si cand vine vorba despre extractii dentare, deoarece exista foarte multe solutii prin care pacientul sa fie pregatit pentru aceasta procedura.

Cum se deruleaza procesul unei extractii dentare?

In momentul in care afla ca este nevoie de o extractie dentara, unii pacienti vor dori sa amane procedura sau chiar sa nu o mai faca, desi aceasta este esentiala pentru tratamentul stomatologic urmat. Toate acestea din cauza temerilor.

Numai ca inainte de a demara procesul prin care se va scoate dintele vizat, medicul dentist de la Plaza Dent, o clinica de stomatologie din sectorul 6, ii va prezenta fiecare etapa a procesului, mai ales ca una dintre cauzele care genereaza teama de dentist este chiar teama de necunoscut.

Ulterior, pacientul va beneficia de o anestezie locala, care poate fi efectuata in mai multe moduri, sub forma de spray – adesea folosit pentru copii – injectie sau chiar gaz. In acest fel, pacientul nu va mai simti nimic in timpul extractiei.

Abia dupa ce efectul anesteziei a trecut, durerea poate incepe sa isi faca aparitia, numai ca medicii dentisti prescrie, in general, o reteta cu medicamente care sa amelioreze durerea si sa evite aparitia unor infectii. Drept urmare, pacientii care au suferit o extractie dentara nu vor simti decat o durere minima.

Extractii dentare | stomatologie din sectorul 6 | PlazaDent.ro

Extractii dentare

Si tratamentul cu implant dentar are nevoie de anestezie

Tratamentul cu implant dentar, pentru inlocuirea dintilor, se realizeaza prin intermediul unei proceduri chirurgicale minim invazive. De aceea, pacientii se tem si ei de potentiala durere pe care o pot resimti, dar situatia este similara extractiei dentare.

Prin urmare, medicii de la PlazaDent.ro isi dau toata silinta pentru a face pacientii sa se simta in siguranta, oferindu-le sfaturi si unele dintre cele mai moderne tratamente si proceduri. Astfel vor fi incurajati sa nu mai amane consultatiile stomatologice, nici cand este vorba despre cele profilactice.