Nu doar razele soarelui pot afecta pielea – acum, cercetarile arata ca pana si aerul respirat poate duce la o serie de probleme ale pielii. Se stie ca poluarea – particulele invizibile, in suspensie din aer, provenite din emisiile auto, fumul de tigara si altele – genereaza radicali liberi la suprafata pielii, ceea ce duce la probleme vizibile precum sensibilitate, iritatie, hiperpigmentare, ternitate si pierderea elasticitatii. Din fericire, exista multe modalitati de a proteja pielea de poluare, de la spray-uri de fixare care protejeaza impotriva factorilor de stres din mediul inconjurator pana la seruri speciale ce pot fi amestecate cu crema hidratanta.

Ingredientele folosite pentru a combate efectele poluarii asupra pielii

Oamenii nu pot proteja complet pielea de efectele vizibile ale poluarii, dar pot controla efectele acesteia cu o ingrijire adecvata. Ar trebui alese produse cu un amestec de antioxidanti puternici care sunt special formulate pentru a contracara efectele poluarii. De asemenea, ar trebui acordata o atentie sporita ingredientelor care ajuta la repararea pielii si la restabilirea unei bariere cutanate sanatoase. Exfolierea zilnica cu un exfoliant BHA va ajuta la patrunderea si desfundarea porilor blocati din cauza poluarii.

Peptidele protejeaza pielea de toate formele de stres din mediul inconjurator ajutand la sustinerea apararii pielii impotriva vietii de zi cu zi. Acest ingredient se regaseste in serul de la Revox sau The Ordinary introducerea in rutina zilnica fiind imperios necesara, mai ales pentru femeile care locuiesc in orasele mari unde nivelul de poluare atinge cote alarmante;

Vitamina C este unul dintre cei mai puternici si mai bine documentati antioxidanti fiind cunoscuta pentru ca lupta impotriva daunelor provocate de radicalii liberi din toate sursele. Serurile cu vitamina C sunt extrem de popular pentru ca asigura prospetimea din momentul in care ajung pe piele;

Nicio rutina anti-poluare nu este completa fara un produs de curatare care sa topeasca impuritatile si poluantii atunci cand ziua este gata. Gelul de la CeraVe dizolva machiajul, crema de protectie solara si acumularile zilnice pentru un ten curat – nu tensionat sau uscat. In plus, are in compozitie acid hialuronic care ajuta la refacerea barierei naturale a pielii mentinand elasticitatea si fermitatea.