Chiar daca este una dintre cele mai populare destinatii din Asia de Sud-Est, Bali face parte din Indonezia, o tara mare si relativ saraca, expusa in permanenta la tot felul de probleme sociale si politice. Pentru ca este o insula tropicala, clima se poate dovedi dificila si astfel pot aparea pericolele din Bali pentru turistii dornici de relaxare.

Pericolele din Bali – cum se pot proteja turistii?

Sanatatea este pe primul plan, iar in Bali exista riscul aparitiei malariei, dar si a altor boli transmise de tantari. Medicii recomanda vaccinarea, dar si utilizarea unor produse specifice anti tantari pe care turistii ar trebui sa le aiba la ei. De asemenea, apa nu este potabila, fiind necesara si recomandata consumarea doar a apei imbuteliate.

Bali a fost tinta a doua atentate teroriste in trecut, mai multe grupari, inclusiv extremistii islamici ramanand activi in Indonezia. Intrucat Bali este o destinatie turistica importanta unde se gasesc intotdeauna straini, aceasta va fi o potentiala tinta pentru grupurile teroriste. Este important ca turistii sa aiba la ei in permanenta numarul ambasadei astfel ca daca apar situatiile dificile, sa se poata notifica din timp autoritatile.

Plajele de pe coasta de sud a insulei Bali sunt cunoscute pentru surfing, dar plajele de surfing nu sunt intotdeauna cele mai bune pentru inot din cauza curentilor puternici. Localnicii recomanda turistilor sa inoate doar in apele marcate cu stegulete pentru a evita pericolele.

Bali se confrunta cu un numar foarte mare de cersetori, de vanatori, dar si hoti, la fel ca multe alte destinatii din sud-estul Asiei. Se recomanda ignorarea oricarui contact cu persoanele straine, in caz contrar, turistii ajung sa fie hartuiti de localnicii care incearca sa ii pacaleasca pentru a obtine o sursa de venit de pe urma lor.

Bali nu se poate vizita in timpul anotimpului ploios, cea mai buna perioada pentru vacante fiind intre lunile iulie si octombrie, cand ploua putin si temperaturile sunt ridicate. Din punct de vedere al stradutelor si al soselelor, Bali se poate dovedi o adevarata capcana pentru turisti. O mare parte din drumuri nu sunt asfaltate, sunt foarte inguste si chiar subrede motiv pentru careeste nevoie de o atentie sporita pentru vizitele care au loc pe jos.