Ingrediente
800 g broccoli și conopidă
ulei de masline
1 lingurita de zahar
4 căței de usturoi
250 g linte
1 litru de supa de legume organice
1 frunză proaspătă de dafin
2 lămâi
ulei de măsline extra virgin
100 g nuci
ierburi mixte moi (patrunjel, menta)
250 g branza halloumi
2 linguri de miere
Metodă
Se preincalzeste cuptorul la 220ºC / 425ºF /
Se taie broccoli și conopidă în fasii de dimensiuni mari, apoi se aseaza într-un singur strat într-o tavă de prăjire. Se stropeste cu ulei de masline, se presara cu zahar si se condimenteaza cu sare de mare si piper negru.
Se arunca bucati de usturoi necuratat, apoi se intinde totul în tavă și se baga la cuptor. Se prăjește timp de 20 până la 25 de minute.
Se adauga lintea într-o tigaie de dimensiuni medii , se toarnă peste supa fierbinte și se adaugă frunza de dafin. Se fierb ușor la foc mediu, apoi se reduce temperatura și se gateste timp de 25 până la 30 de minute, sau până când sunt fierte.. Se scurg și se lasa deoparte.
Se face dressing-ul prin pisarea usturoiului într-un castron, apoi se stoarce suc de lamaie și se amestecă. Apoi se adaugă câteva linguri de ulei de măsline extra virgin.
Se pun nucile într-o tigaie la foc mediu. Se aleg și se taie frunzele de plante medicinale, apoi se adauga si nucile, si se lasa deoparte.
Se arunca lămâile prin dressingul de usturoi, urmat de legumele prăjite, ierburile și nucile.
Se toarnă o picatura de ulei de măsline într-o tigaie, la o căldură medie. Se taie și se prăjește Halloumi până se face aur.
Se imprastie mierea peste și se prăjește timp de încă un minut, până se caramelizează. Apoi, se adauga holoumi peste salată și se serveste imediat.