Calatorind in timpul sarcinii poate fi dificil. Se va dori sa se selecteze un mod de calatorie care este cel mai convenabil, dar confortabil in acelasi timp. Daca e vorba de zboruri lungi, o data la ceva timp mama trebuie sa se ridice sa se plimbe putin. Daca se discuta despre o excursie cu o masina – aceleasi reguli se aplica. Acest lucru poate ajuta la cresterea circulatiei si prevenirea formarii cheagurilor de sange.

Vacanta de dinainte de a fi mama – Precautii pe timpul calatoriei

Daca locul de vacanta este undeva la soare, este foarte importanta protectia solara si evitarea supraincalzirii corpului. Acest fapt este important pentru siguranta mamei. Acelasi lucru se intampla si pentru climatele mai reci – desi multe femei gravide se simt mai calde atunci cand sunt insarcinate, facandu-le mai putin riscante.

De asemenea, trebuie sa se calatoreasca cu inregistrarile prenatale de baza, care se pot obtine cu usurinta de la medic. Acest lucru este pentru cazul in care se intampla ceva in timp ce mama este departe, iar aceste informatii cu privire la istoricul sarcinii ii vor ajuta pe alti medici pentru a gestiona situatia. Ultimul sfat pentru selectarea unui loc este de a urmari avertismentele de calatorie, cum ar fi avertismente asupra virusului Zika. Este recomandabil sa fie luate masuri de precautie atunci cand se calatoreste, pentru a evita zonele in care exista tantari si focare de orice natura.

Schimbarea rutinei zilnice si a programului poate fi foarte buna si poate ajuta mama sa se relaxeze. Un weekend lung (sau chiar unul scurt) poate fi benefic atat din punct de vedere psihic, dar si fizic. Indiferent de modul in care se decide sa se exploreze aceasta perioada in care femeia e insarcinata si petrece timp cu ea, trebuie sa se asigure ca aceasta se va bucura pe deplin de timpul acordat. Luna de dinainte de a deveni efectiv mama este mai mult despre concentrarea asupra propriei persoane, de constientizare a faptului ca va mai aparea inca o persoana si despre eventuala implinire a copilului.

Psihologii sustin ca fiecare femeie care ramane insarcinata trebuie sa isi ofere timp pentru ea pentru a se asigura o armonie intre psihic si fizic atunci cand in viata ei va aparea copilul.

In schimb, versiunea post-baby, de dupa nastere, reprezinta mai mult o calatorie in care se va explora sentimentul de a deveni o familie.