În lumea modernă a stomatologiei, implanturile dentare reprezintă o soluție de referință pentru înlocuirea dinților lipsă, oferind pacienților posibilitatea de a se bucura din nou de un zâmbet complet și funcțional.

Totuși, există cazuri complexe, în care pierderea semnificativă a osului maxilar face imposibilă plasarea implanturilor dentare tradiționale. În aceste situații, implanturile zigomatice și pterigoidiene apar ca soluții inovatoare, permițând reabilitarea orală chiar și în cazurile cele mai dificile.

  • Ce sunt implanturile zigomatice?

Implanturile zigomatice sunt proiectate special pentru pacienții cu pierdere severă a osului în regiunea maxilarului superior. Aceste implanturi dentare din Bucuresti, realizate la clinica Plaza Dent sunt mai lungi decât cele tradiționale și sunt ancorate în osul zigomatic (osul obrazului), oferind astfel o fundație solidă pentru restaurarea danturii.

Datorită lungimii și poziționării lor specifice, implanturile zigomatice pot fi utilizate chiar și atunci când alte soluții de implant nu sunt fezabile, eliminând necesitatea procedurilor adiționale de augmentare osoasă.

  • Avantajele implanturilor zigomatice

Principalul avantaj al implanturilor zigomatice este capacitatea lor de a oferi o soluție eficientă pentru pacienții cu resorbție osoasă severă, care altfel nu ar putea beneficia de implanturi dentare.

Aceste implanturi permit o reabilitare rapidă și stabilă, reducând timpul necesar pentru recuperare și reintegrarea funcției masticatorii. De asemenea, procedura minim invazivă și posibilitatea de a evita grefele osoase fac din implanturile zigomatice o opțiune atractivă pentru mulți pacienți.

  • Ce sunt implanturile pterigoidiene?

Implanturile pterigoidiene reprezintă o altă soluție avansată pentru cazurile în care osul maxilarului este insuficient pentru inserarea implanturilor tradiționale.

Aceste implanturi sunt ancorate în osul pterigoid, situat în spatele maxilarului superior, oferind astfel suport pentru restaurările protetice fără a necesita grefe osoase.

Implanturile pterigoidiene sunt deosebit de utile în reabilitarea zonei posterioare a maxilarului superior, unde resorbția osoasă este adesea mai pronunțată.

  • Avantajele implanturilor pterigoidiene

Implanturile pterigoidiene oferă mai multe avantaje semnificative, inclusiv eliminarea necesității de a recurge la proceduri complexe de augmentare osoasă.

Aceste implanturi permit o încărcare imediată, ceea ce înseamnă că pacienții pot beneficia de dinți temporari pe parcursul perioadei de vindecare, asigurând o tranziție confortabilă către dantura permanentă.

De asemenea, implanturile pterigoidiene contribuie la stabilizarea și suportul structurilor faciale, îmbunătățind estetica facială generală.

Implanturi dentare din Bucuresti | PlazaDent.ro

Implanturi dentare din Bucuresti

Concluzie

Implanturile zigomatice și pterigoidiene din cadrul clinicii PlazaDent.ro reprezintă soluții revoluționare în domeniul reabilitării orale, oferind speranță pacienților cu pierderi semnificative ale osului maxilar.

Prin utilizarea acestor tehnologii avansate, specialiștii în implantologie dentară pot depăși provocările asociate cu cazurile complexe, restabilind funcția masticatorie și estetica zâmbetului.

Aceste implanturi demonstrează impresionanta capacitate a stomatologiei moderne de a oferi soluții personalizate, transformând viețile pacienților prin restaurarea încrederii în sine și a calității vieții.