Se intampla ca nu numai copiii sa se confrunte cu o masea sau un dinte cazut, ci si adultii. Diferenta este ca dintii de lapte cazuti se transforma in dinti sau masele permenente. In cazul adultilor, dintii cazuti se transforma intr-un imens si rusinos gol. Un implant dentar este o solutie optima pentru inlocuirea dintilor pierduti. Chiar daca este mai costisitor comparativ cu o lucrare protetica fixa, implantul are o durata de viata mai indelungata si o eficienta mai buna. Dupa extractia de masea urmeaza procedurile pentru inserarea implantului dentar si atasarea bontului protetic.

Avantajele implantului dentar | cabinetstomatologicsector2.ro

extractia de masea

Implantul dentar este un dispozitiv medical inserat in maxilar si menit sa inlocuiasca radacina naturala a dintelui. Acesta se fabrica din titan si se insereaza intr-o maniera invaziva insa pe care pacientul nu o va simti pentru ca va fi sub efectul anesteziei. Dupa ce implantul dentar este inserat, urmeaza atasarea bontului protetic si a coronitei dentare, la cateva luni sau saptamani de la interventia in sine pentru ca pacientul sa se poata recupera complet si sa se poata obisnui.

Implantul dentar are avantajul ca poate inlocui un dinte fara a afecta dintii vecini, fara a fi necesara sustinerea lucrarii, fara slefuiri si alte operatiuni. Operatia de inserare a unui implant este simpla, dureaza doar cateva zeci de minute, costurile unei asemenea interventii sunt destul de ridicate insa rezultatele sunt spectaculoase.

Cu certitudine implantul dentar este si va ramane cea mai noua si mai eficienta metoda de inlocurire a dintilor si a maselelor cazute. In plus, chiar si pentru pacientii care sufera de edentatie totala mai exista o sansa, alta decat proteza mobila cu care se obisnuiesc foarte greu. Acum exista proteza partiala care se prinde de implanturi sau proteza pe implant, care nu mai are nevoie de sustinere suplimentara.

Cei care cunosc deja efectele benefice ale implantului dentar sunt invitati sa isi manifeste interesul in cadrul cabinetului de medicina dentara din sectorul 2 al capitalei.