Demachierea este importanta pentru pastrarea unui ten sanatos si frumos iar daca se opteaza pentru un demachiant natural, cu atat mai bine pentru ten.

Acest demachiant natural poate fi un produs natural care nu contine substante chimice sintetice, nu are niciun efect negativ, ci, dimpotriva este benefic pentru sanatatea pielii.

Tipuri demachiante naturale
  • Laptele de migdale

Laptele de migdale poate fi usor obtinut prin zdrobirea atenta a boabelor de migdale. Spre deosebire de alte tipuri de lapte, acesta nu contine lactoza. Pentru a face un astfel de lapte acasa, se aseaza boabele de migdale pre-inmuiate intr-un recipient si, folosind un blender, se amesteca pana cand intregul amestec este spumos si cremos.

Laptele de migdale are proprietati naturale de curatare, iar enzimele sale indeparteaza cu usurinta produsele cosmetice, precum si excesul de ulei si murdarie care se acumuleaza pe piele in timpul zilei.

  • Banana si laptele de soia

Banana si laptele de soia sunt una dintre cele mai bune combinatii pentru a elimina machiajul de pe fata. Acestea contin enzime care descompun produsele cosmetice si indeparteaza murdaria care s-a acumulat pe piele.  Pentru a face amestecul, se taie o banana, se zdrobeste si se amesteca cu laptele de soia pana se omogenizeaza.

  • Ulei de masline

Uleiul functioneaza excelent ca demachiant. Se poate folosi asa cum este, in forma sa pura. Uleiul de masline are proprietati de hidratare a pielii, iar daca exista un tip de piele uscata, atunci ar trebui incercat acest remediu. De asemenea, pe langa hidratare, uleiul de masline este bun pentru curatarea porilor infundati.

  • Ulei de cocos

Uleiul de cocos este renumit pentru continutul foarte ridicat de grasimi saturate, care este necesar pentru hidratarea pielii uscate. Este excelent pentru indepartarea produselor cosmetice de lunga durata, in special a rimelului. Uleiul de nuca de cocos creeaza un strat protector pe piele, astfel incat tenul va arata intotdeauna sanatos si radiant.

  • Castravete

Datorita calitatilor sale hidratante, castravetele este un produs valoros in cosmetologie. Folosindu-l ca produs de indepartare a machiajului, acesta va contribui la hidratarea tenului. Se pot folosi felii de castraveti sau suc de castravete.