Situatiile in care oamenii ajung sa fie imobilizati la pat poate afecta si sanatatea psihica, deoarece ajung dependenti de ajutorul unei terte persoane chiar si pentru activitati dintre cele mai banale, cum ar fi pentru a merge la toaleta.

Pentru a creste, pe cat posibil, gradul de independenta a persoanelor care se confrunta cu probleme de deplasare, fie din cauza unui anumit grad de handicap, fie din cauza varstei sau pe perioada de recuperare post-operatorie sau in urma unui accident, au fost dezvoltate dispozitive ortopedice de reabilitare, cum ar fi un scaun wc de camera, care poate fi fix sau mobil, dotat cu roti pentru a ajuta la deplasare.

Ce tipuri de scaun wc de camera exista?

Piata dispozitivelor ortopedice si pentru reabilitare a sistemului locomotor este una foarte vasta, care cuprinde numeroase echipamente medicale menite sa ajute persoanele care se confrunta cu astfel de probleme sa duca o viata cat mai aproape de normalitate si cu demnitate.

Daca pentru deplasarea cu usurinta si obtinerea unei libertati de miscare se poate folosi un scaun cu rotile, persoanele care au nevoie de acesta pot folosi si alte tipuri de echipamente si accesorii datorita carora sa se poata bucura de independenta, cum este scaunul wc de camera, mai sus amintit. Chiar si acesta poate fi gasit sub diferite tipuri, astfel incat sa se potriveasca nevoilor diferite pe care le pot avea utilizatorii.

Scaun wc de camera | scaun cu rotile | MagazinulOrtopedic.ro

Scaun wc de camera

De exemplu, un fotoliu rulant poate fi dotat cu un vas de wc detasabil, avand deci o dubla utilitate. Totodata, acesta are si un sezut captusit si confortabil, care se scoate. De asemenea, exista si scaune fixe, cunoscute si sub denumirea de comode wc pentru camera, care au cadre metalice si usoare, oferind astfel o buna stabilitate in timpul utilizarii. O gama variata de scaune wc poate fi gasita in magazinul online MagazinulOrtopedic.ro.

Acest tip de echipamente medicale pot fi folosite atat in cadrul unitatilor medicale, cat si acasa, pentru ingrijirea persoanelor imobilizate la pat si celor care se confrunta cu dificultati mari de deplasare.