In prezent, caloriferele reprezinta corpurile de incalzire cel mai des folosite de catre oameni, indiferent ca este vorba despre calorifere de otel sau aluminiu, care folosesc gazele naturale sau curentul electric pentru incalzire. Metoda de functionare a acestora consta in faptul ca incalzirea aerului din camera se realizeaza prin convectie libera.

O gama extrem de variata si usor de adaptat oricarei nevoi poate fi gasita pe eCalorifere.ro. In plus fata de modelele variate, site-ul ofera si consultare pentru alegerea celor mai potrivite solutii de incalzire.

Astfel, agentii de vanzari pot recomanda din numeroasele modele de calorifere – indiferent ca sunt cu racordare stanga, dreapta sau inferioara, sau cu ventil compact – avand la indemana cele mai moderne solutii si inovatii, fiind ideale pentru finalizarea unui proiect de incalzire centrala.

Cum se aleg potrivit caloriferele de otel

O caracteristica importanta a caloriferelor este reprezentata de calitatea si rezistenta materialului din care sunt confectionate. Astfel ca atunci cand este vorba despre caloriferele din otel, principalele calitati ale acestora sunt: rezistenta ridicata la presiune si temperaturi inalte, capacitatea mare de a distribui caldura, dar si aspectul modern, usor de integrat in orice spatiu.

In functie de spatiul ce urmeaza a fi incalzit, caloriferele pot fi alese de o anumita latime si lungime, insa si grosimea este foarte importanta. Astfel, fie ca este vorba de unul, doua sau trei randuri de panouri convective, acestea determina puterea lor si rata de disipare a caldurii.

Caloriferele de otel sunt potrivite pentru toate tipurile de camere, in special datorita faptului ca cele cu cantitati mai mari de apa se incalzesc mai bine si se racesc mai lent, un avantaj important in mentinerea caldurii.

Calorifere de otel | eCalorifere.ro

calorifere de otel

In general, acestea sunt tratate la suprafata cu acoperire electrostatica sau galvanizare, insa in mediile cu umiditate mare – precum piscine, bucatarii, bai – este recomandata folosirea altor tipuri de calorifere sau a celor din otel inoxidabil.

Totodata, alegerea celor mai potrivite metode de incalzire – adica modele de calorifere compatibile cu centrala termica utilizata – contribuie la o incalzire uniforma in toata casa, selectand temperature ideala fiecarei familii, precum si la mentinerea acesteia pentru mai mult timp.